Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρώτη θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήραν μαθητές Γυμνασίου Αραδίππου
Πρώτη θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήραν μαθητές Γυμνασίου Αραδίππου

Πρώτη θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήραν μαθητές Γυμνασίου Αραδίππου

 

 

Την πρώτη θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατέλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Αραδίππου, οι οποίοι θα μεταβούν τον Νοέμβριο στον Παναμά, όπου θα συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2023 (World Robot Olympiad).

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γυμνασίου Αραδίππου στα ΜΚΔ «τρεις μαθητές οι Γιώργος Χ΄Λοϊζου, Αγαθάγγελος Σωτηρίου και Νεκτάριος Χριστοφόρου, με μέντορα τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολόγιας Γιώργο Πέτρου, απέσπασαν την Πρώτη Θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην κατηγορία Γυμνασίων που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμμετείχαν διάφορες ομάδες τόσο από δημόσια όσο και ιδιωτικά σχολεία».

Οι τρεις μαθητές «θα μεταβούν στον Παναμά, για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2023 (World Robot Olympiad). Γενικό θέμα του διαγωνισμού είναι «Ενώνοντας τον πλανήτη – θαλάσσιες υποδομές» και θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου».

 

Σημειώνεται ότι «είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που το Γυμνάσιο Αραδίππου με τον καθηγητή Γιώργο Πέτρου και τους μαθητές του, να νικούν σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς. Το 2022 εκπροσώπησαν το σχολείο στους διεθνείς αγώνες που έγιναν στη Γερμανία και απέσπασαν το ψηλότερο χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γυμνασίων».

Send this to a friend