Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττίχειου Πάρκου στη Λάρνακα» και η υπογραφή των κατασκευαστικών συμβολαίων.

Έναν κρυμμένο «θησαυρό» χαρακτήρισε το δάσος του Παττίχειου ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σημειώνοντας πως με τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν, το Παττίχειο Πάρκο θα καταστεί στολίδι και σημαντικό σημείο αναφοράς για τη Λάρνακα, αφού θα είναι ο μεγαλύτερος σ’ έκταση χώρος πρασίνου στη Λάρνακα και ένας από τους μεγαλύτερους σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως ο χώρος που θα αναδιαμορφωθεί είναι Natura, γι’ αυτό και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ταυτίζονται πλήρως με τις υποδείξεις του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και της Υπηρεσίας Θύρας.

 

 

Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της εργοληπτικής εταιρείας «Miltiades Neophytou Civil Engineering Constructors & Developers Ltd», ενώ η παρουσίαση του έργου έγινε από τους αρχιτέκτονες του γραφείου «Χρύσανθος & Χρυσάνθου & Συνεργάτες» που έκανε την σχετική μελέτη.

Όπως αναφέρθηκε, προτείνεται ένα σύνολο δραστηριοτήτων και υποδομών, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον ευαίσθητο γειτνιάζοντα χώρο της αλυκής.

Το έργο θα είναι πλήρως προσβάσιμο και σε ΑμεΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου και θα έχουν διάρκεια 18 μήνες.

Το κόστος θα ξεπεράσει τα 5 εκ. 270 χιλιάδες ευρώ. Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η αναδιαμόρφωση του Παττίχειου Πάρκου να συμβάλει στην ενίσχυση του μικροκλίματος της περιοχής και στη δημιουργία ενός φυσικού  πνεύμονα πρασίνου πλησίον του κέντρου της πόλης για άνετη και ασφαλή διακίνηση των χρηστών.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου της Κατά Κίτιον Εκκλησίας, σήμερα στις 7:30 το βράδυ στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος και την παρουσίαση θα κάνει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου.

 

 

Send this to a friend