Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ένα έργο που θ’ αλλάξει ριζικά την εικόνα του Ζυγίου και θα το μετατρέψει σ’ έναν ελκυστικό προορισμό, για Κύπριους και ξένους επισκέπτες παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου της κοινότητας, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, που με την αποπεράτωσή του θα διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την όψη της ραγδαίας αναπτυσσόμενης κοινότητας.

Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο έχει προκηρυχθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με την προθεσμία υποβολής των προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες να εκπνέει στις 27 Οκτωβρίου. Η ανάπλαση και βελτίωση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου καθώς και η ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας αποτελούν ενιαίο έργο, το οποίο χωρίζεται σε δύο φάσεις.

 

Η πρώτη φάση αφορά μόνο την ανακατασκευή του δρόμου και η δεύτερη φάση, η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές του 2024, αφορά την ανάπλαση του πυρήνα του παραθαλάσσιου χωριού. Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 18 μήνες. Το κόστος της πρώτης φάσης θα ανέλθει περίπου στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου από τα ταμεία της κοινότητας.

Όσον αφορά την Β΄ φάση το κόστος υπολογίζεται να φθάσει το ένα εκατομμύριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον επόμενο χρόνο το Ζύγι αναμένεται να φιλοξενήσει και το μοναδικό Μουσείο Αλιείας που υπάρχει στην Κύπρο και το οποίο θα βρίσκεται δίπλα από το κοινοτικό συμβούλιο. Τα εκθέματα στο Μουσείο θα σχετίζονται αποκλειστικά με την αλιεία.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης Δοκίμων Πυροσβεστών, σήμερα μεταξύ των ωρών 6.00 το απόγευμα και 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει άσκηση «Πυρόσβεσης πλεούμενου σε λιμάνι» από τη Σχολή Δοκίμων στο αλιευτικό καταφύγιο Αλαμινού.

Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων στην εν λόγω περιοχή και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το κοινό.

 

Send this to a friend