Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επενδύει στην υποσχόμενη προοπτική της κρουαζιέρας το λιμάνι Λάρνακας
Επενδύει στην υποσχόμενη προοπτική της κρουαζιέρας το λιμάνι Λάρνακας

Επενδύει στην υποσχόμενη προοπτική της κρουαζιέρας το λιμάνι Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ως ένας ιδανικός προορισμός κρουαζιέρας, προβλήθηκε το λιμάνι Λάρνακας, στην μεγάλη έκθεση κρουαζιέρας, με την ονομασία «Seatrade Europe 2023», που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας μεταξύ 6-8 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το λιμάνι της Λάρνακας είχε το δικό του περίπτερο προβολής, στο οποίο στελέχη της διοίκησης και μέλη του τμήματος marketing της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, την προνομιακή γεωγραφική θέση της Λάρνακας στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού έχει προχωρήσει στην πρόσληψη παγκοσμίου φήμης συμβούλων (Five Senses), με εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας, με στόχο να επιτευχθούν συνεργασίες με άλλα λιμάνια κι εταιρείες κρουαζιέρων της Ευρώπης.

«Με τη συνδρομή του Υφυπουργείου Τουρισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εταιρείας τουρισμού και άλλων τοπικών φορέων σχεδιάζουμε στο εγγύς μέλλον οργανωμένες εκδρομές για τουριστικούς πράκτορες και εταιρείες κρουαζιέρων.

Στόχος είναι να προσελκύσουμε τουρίστες από νέες αγορές, προσφέροντάς τους αναβαθμισμένες τουριστικές εμπειρίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings.

Στην έκθεση τα στελέχη της Kition πραγματοποίησαν σημαντικές συναντήσεις μ’ εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για ευοίωνο μέλλον σε ότι αφορά τον ναυτικό τουρισμό και την προσέλκυση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λάρνακας.

Ο στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι να ξεκινήσουν, σε μόνιμη βάση, τα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων προς τη Λάρνακα προτού ολοκληρωθεί ο νέος τερματικός σταθμός στο λιμάνι.

Η ανακοίνωση της Kition σημειώνει, επίσης, πως το λιμάνι Λάρνακας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πύλες τουρισμού στην Κύπρο και με την ολοκλήρωση της δρομολογημένης επένδυσης που αφορά τον καινούργιο τερματικό σταθμό επιβατών, πιστεύεται ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες με ανοίγματα σε νέες διεθνείς αγορές.

Το γεγονός αυτό, προσθέτει, θα δημιουργήσει προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Λάρνακα, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Καταλήγοντας, η Kition υπόσχεται περαιτέρω αύξηση των κρουαζιέρων στο λιμάνι της πόλης, υπενθυμίζοντας τα μεγάλα έργα, που προγραμματίζονται καθώς και την στενή, όπως την χαρακτηρίζει, συνεργασία που υπάρχει με ειδικούς συμβούλους σε θέματα κρουαζιέρας, κάτι που, όπως επισημαίνει, έχει ήδη δημιουργήσει διόδους επικοινωνίας με διεθνείς εταιρείες. Στην έκθεση «Seatrade Europe» ο διευθυντής του λιμανιού Λάρνακας, Πάρης Δημητρίου, μαζί με τους συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα πλεονεκτήματα, την ευνοϊκή γεωγραφική θέση και τις πολλές επιλογές τουριστικών εξερευνήσεων που προσφέρει η Λάρνακα και η επαρχία της.

 

 

 

 

 

Send this to a friend