Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE»
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE»

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE»

 

 

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει και φέτος στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα, από τις 23 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Πολλές και ποικίλες θα είναι και φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθηένου. Συνολικά θα λάβουν χώρα 23 δράσεις και η Αθηένου θα είναι πραγματικά ενεργή για όλη αυτή την περίοδο!

Θα υπάρξει συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τα σχολεία του Δήμου, τους τοπικούς αθλητικούς φορείς, με ειδικό διατροφολόγο, με σχολές χορού, τη Δημοτική Στέγη Ενηλίκων και άλλους. Η Αθηένου για ολόκληρη την εβδομάδα θα μετατραπεί σε ένα «ενεργό αθλητικό χωριό» («#BeActive Sport Village») και όλοι, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όπου επιθυμούν.

 

Λαμπαδηδρομία, ποδηλασία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καλαθόσφαιρα 3X3, χειροσφαίριση, είναι μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Φέτος ο Δήμος Αθηένου πρωτοπορεί και σε ακόμα ένα τομέα, αφού έχει προγραμματίσει δύο δράσεις με διαπολιτισμικό χαρακτήρα με σκοπό να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες και να βοηθήσουμε στη διαπολιτισμική ένταξη ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στην Αθηένου, τονίζοντας την αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλεπίδρασης. Χοροί και ασκήσεις Yoga έχουν προγραμματισθεί για τον σκοπό αυτό.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εβδομάδας, με λεπτομέρειες για όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της 9ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και καλεί το κοινό για ευρεία συμμετοχή στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθηένου.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι από τα οφέλη της συμμετοχής μας στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό και ας κάνουμε βίωμά μας το σύνθημα «Ενταχθείτε στο κίνημα – #JoinTheMovement» για μια καλύτερη, υγιή και όμορφη ζωή.

 

Send this to a friend