Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ξυλοτύμπου: Ο φόνος εκ προμελέτης έγινε… ανθρωποκτονία
Ξυλοτύμπου: Ο φόνος εκ προμελέτης έγινε… ανθρωποκτονία

Ξυλοτύμπου: Ο φόνος εκ προμελέτης έγινε… ανθρωποκτονία

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αλλαγή δεδομένων προέκυψε στην υπόθεση θανάτου του 34χρονου Νίκου Αγγελή, από την Ξυλοτύμπου, αφού έπειτα από την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη του μαρτυρικού υλικού,υπήρξε διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου για τα δύο αδέλφια, επίσης από την Ξυλοτύμπου, που θα βρεθούν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις οδηγίες της Γενική Εισαγγελίας, ο 42χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτός κτύπησε το θύμα έπειτα από λογομαχία, αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ η 32χρονη αδελφή του θα κατηγορηθεί μόνο για το αδίκημα των γραπτών απειλών για φόνο.

 

 

Θυμίζουμε, ότι το προηγούμενο διάστημα, κατά την διαδικασία προφυλάκισης των δύο αδελφών, εναντίον τους εξετάζονταν αδικήματα για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης και εισόδου σε κατοικία με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος. Ωστόσο, έπειτα από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, οι πιο πάνω κατηγορίες δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, αφού από το σύνολο του μαρτυρικού υλικού που εξασφάλισε η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου δεν φαίνεται να προκύπτει το στοιχείο της προμελέτης εκ μέρους του 42χρονου.

Η υπόθεση των δύο αδελφών καταχωρίσθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για σκοπούς παραπομπής τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Η υπόθεσή τους ορίστηκε στις 31 Οκτωβρίου, οπόταν ο 42χρονος και η 32χρονη θα βρεθούν για πρώτη φορά στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου και θα κληθούν ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Μέχρι τότε ο 42χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ η αδελφή του αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή.

Ο ισχυρισμός του 42χρονου

Σύμφωνα με την μαρτυρία που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Αμμοχώστου, τα δύο αδέλφια είχαν σοβαρές προσωπικές διαφορές με τον Νίκο Αγγελή και στις 29 Αυγούστου ο 42χρονος μετέβη στην οικία του θύματος για να ζητήσει τον λόγο. Εκεί λογομάχησαν έντονα και διαπληκτίστηκαν και σε κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος γρονθοκόπησε τον 34χρονο.

Ο 42χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το θύμα πέφτοντας στο έδαφος κτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του. Τον 34χρονο εντόπισαν αιμόφυρτο λίγη ώρα αργότερα συγγενικά του πρόσωπα που ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Ο Αγγελή υπέκυψε στα τραύματά του στις 6 Σεπτεμβρίου κι ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το πόρισμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε επί της σορού του ανέφερε ότι ο θάνατός του προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Send this to a friend