Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ο αγώνας της 6χρονης Στυλιανής – Ατέλειωτα τα θέματα των συνοδών
Ο αγώνας της 6χρονης Στυλιανής – Ατέλειωτα τα θέματα των συνοδών

Ο αγώνας της 6χρονης Στυλιανής – Ατέλειωτα τα θέματα των συνοδών

 

 

Δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς η νέα χρονιά για τα παιδιά που χρειάζονται συνοδούς στα σχολεία όπου φοιτούν, καθώς έχουν ήδη αρχίσει τα παράπονα για ελλείψεις, αλλά και εκπαιδευτικούς που αναγκάζονται να εκτελέσουν χρέη… συνοδών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ένα παράδειγμα αποτελεί και το Γιώρκειο Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου, στο οποίο, παρά το αίτημα προς την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για αύξηση των συνοδών από τρεις σε τέσσερις, οι συνοδοί εν τέλει μειώθηκαν σε δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η διεύθυνση του σχολείου έχει ήδη στείλει επιστολή  στην Επαρχιακή Επιτροπή, με κοινοποίηση στη Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου, ημερομηνίας 9 Αυγούστου, με την οποία ζητά τη στελέχωση του σχολείου με άλλους δύο συνοδούς, προκειμένου όλα τα παιδιά που χρειάζονται και δικαιούνται βοήθεια, να την έχουν.

 

Εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, το γεγονός ότι, παρά το ότι στο σχολείο υπάρχουν ανάγκες, λήφθηκε η απόφαση για μείωση του προσωπικού, με εκπαιδευτικούς να εκτελούν χρέη συνοδών και τα παιδιά της Μονάδας να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες τους.

Νέα εμπόδια για τη μικρή Στυλιανή

Η εξάχρονη Στυλιανή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο, είναι ένα από τα παιδιά που επηρεάζονται από την ανεπαρκή στελέχωσή του, καθώς λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δικαιούται αποκλειστικό συνοδό, ωστόσο, μοιράζεται έναν συνοδό με άλλα δύο παιδιά.

Η περιπέτεια της μικρής Στυλιανής είχε συγκινήσει το παγκύπριο πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς η μητέρα της, Χριστούλλα Αντωνίου, έδωσε μεγάλους αγώνες προκειμένου η εξάχρονη να γίνει δεκτή σε ενιαία τάξη, όπως πρότειναν οι γιατροί που την παρακολουθούσαν.

Η Στυλιανή γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια. Διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση που της προκάλεσε σπαστική τετραπληγία, βρογχοπνευμονική δυσπλασία, μειωμένη όραση και μία σειρά άλλων προβλημάτων υγείας.

Η οικογένειά της σήμερα ζητά ό,τι δικαιούται. Να έχει, δηλαδή η μικρή την ίδια συνοδό, καθώς έχουν αναπτύξει κοινό κώδικα επικοινωνίας. Παρά τις εκκλήσεις για ενημέρωση, η μητέρα της Στυλιανής δεν έχει ενημερωθεί για το αν η συνοδός θα παραμείνει η ίδια με αυτήν που η εξάχρονη είχε την περασμένη χρονιά. Την ίδια ώρα, παρόλο που η μικρή είναι πλήρως εξαρτώμενη από τη συνοδό, αυτή τη στιγμή τη μοιράζεται με άλλους δύο μαθητές.

«Αγώνας για μια καρέκλα»

Τα εμπόδια για τη μικρή Στυλιανή δεν σταματούν εδώ, καθώς η μητέρα της έδωσε και δίνει μάχη προκειμένου η εξάχρονη να προμηθευτεί με ειδική καρέκλα, την οποία χρειάζεται για να παρακολουθεί απρόσκοπτα τα μαθήματά της. Τώρα η μικρή χρησιμοποιεί δανεική καρέκλα, η οποία, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της, με την έγκριση για την καινούργια καρέκλα να υπολογίζεται ότι θα πάρει τρεις με τέσσερις μήνες.

To SigmaLive είναι σε διαδικασία επικοινωνίας με την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Λάρνακας/Αμμοχώστου και μόλις ληφθεί απάντηση, αυτή θα δημοσιευθεί.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend