Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σύλληψη Γαλλο-ισραηλινού μεγιστάνα διαμαντιών στη Λάρνακα – Ζητούν έκδοση Ρουμανία
Σύλληψη Γαλλο-ισραηλινού μεγιστάνα διαμαντιών στη Λάρνακα – Ζητούν έκδοση Ρουμανία

Σύλληψη Γαλλο-ισραηλινού μεγιστάνα διαμαντιών στη Λάρνακα – Ζητούν έκδοση Ρουμανία

 

 

Ο γαλλο-ισραηλινός μεγιστάνας των διαμαντιών Μπένι Στάινμετς συνελήφθη στην Κύπρο βάσει ρουμανικού εντάλματος σύλληψης για εκκρεμή ποινή.

Σύμφωνα με το iNews, παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου Λάρνακας την Παρασκευή για μια ακρόαση έκδοσης που θα συνεχιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος καταδικάστηκε ερήμην το 2020 σε φυλάκιση πέντε ετών από το Βουκουρέστι για ενορχήστρωση της δημιουργίας μιας «οργανωμένης εγκληματικής ομάδας», σε σχέση με συναλλαγές γης που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2006 και 2008.

 

Αυτές οι συναλλαγές λέγεται ότι κόστισαν στη Ρουμανία περίπου 135 εκατομμύρια ευρώ (145 εκατομμύρια δολάρια). Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο Στάινμετς «κρατήθηκε προσωρινά από τις κυπριακές αρχές κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ρουμανικές αρχές».

Κρατείται σε αστυνομικό τμήμα ενώ οι κυπριακές αρχές αποφασίζουν πώς θα προχωρήσουν στην υπόθεση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το δελτίο τύπου τονίζει ότι ελληνικό δικαστήριο είχε ήδη απορρίψει παρόμοιο αίτημα έκδοσης από τη Ρουμανία το 2022. Ο επιχειρηματίας κρατήθηκε προσωρινά στην Αθήνα, πριν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Στάινμετς καταδικάστηκε επίσης σε ελβετικό δικαστήριο για κατηγορίες δωροδοκίας  και καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2021, απόφαση που επικυρώθηκε νωρίτερα φέτος.

Send this to a friend