Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Προσωπικές διαφορές τα κίνητρα της απόπειρας φόνου στη Ξυλοτύμβου
Προσωπικές διαφορές τα κίνητρα της απόπειρας φόνου στη Ξυλοτύμβου

Προσωπικές διαφορές τα κίνητρα της απόπειρας φόνου στη Ξυλοτύμβου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στα αστυνομικά κελιά για τις επόμενες έξι μέρες θα βρεθεί η 32χρονη, από την Ξυλοτύμπου, η οποία συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την απόπειρα φόνου 34χρονου,  που διαπράχθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (29/8).

Η ύποπτη οδηγήθηκε χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και προφυλακίστηκε μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο, καθότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξασφάλισαν μαρτυρία που την εμπλέκει στην εγκληματική πράξη.

 

Εναντίον της διερευνώνται αδικήματα απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για διάπραξη φόνου και είσοδο σε κατοικία με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος.

Αντίθετα, ο 31χρονος, επίσης από την Ξυλοτύμπου, ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί και ανακριθεί για την ίδια υπόθεση, δεν οδηγήθηκε τελικά στο δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος, αφού φαίνεται να μην προκύπτει επαρκή μαρτυρία εναντίον του που να τον συνδέει με την απόπειρα φόνου.

Οι εξετάσεις της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αμμοχώστου για εξιχνίαση της μυστήριας υπόθεσης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία ξεψαχνίζει τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε το θύμα πριν δεχθεί την επίθεση, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας βρίσκονται και άτομα με τα οποία ο τραυματίας είχε συνομιλία ή συνάντηση προτού βρεθεί αιμόφυρτος και βαριά τραυματισμένος στην οικία του.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται, επίσης, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από την ευρύτερη περιοχή, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από την σκηνή. Η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών και τι επ’ ακριβώς κρύβεται πίσω από την ιστορία αυτή. Εκτιμάται ότι κρύβονται σοβαρές προσωπικές διαφορές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου έκανε λόγο για «προσωπικές περιστάσεις» όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών. Θυμίζουμε, ότι ο 34χρονος εντοπίστηκε από συγγενικά του πρόσωπα μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι του, στη Ξυλοτύμπου.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά κατάγματα κρανίου, τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα είναι άτομο γνωστό στις αρχές ασφαλείας, αφού είχε ανάμειξη σε ποινικές υποθέσεις, κυρίως σε υποθέσεις που αφορούσαν διαρρήξεις και κλοπές.

 

Send this to a friend