Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Καρέ ο Σολ, χατ-τρικ ο Μάριος Ηλία, 10 γκολ και στο τέλος… αποδοκιμασίες!
Καρέ ο Σολ, χατ-τρικ ο Μάριος Ηλία, 10 γκολ και στο τέλος… αποδοκιμασίες!

Καρέ ο Σολ, χατ-τρικ ο Μάριος Ηλία, 10 γκολ και στο τέλος… αποδοκιμασίες!

 

 

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο ΑΕΚ Αρένα με την ΑΕΚ και τον Εθνικό Άχνας να μένουν στο τρελό 5-5, να σκοράρει τέσσερα γκολ ο Σολ, τρία ο Μάριος Ηλία αλλά κανείς να μην χαίρεται στο τέλος.

Αδιανόητο παιχνίδι στο πρώτο μέρος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Εθνικό Άχνας με οκτώ γκολ, δυο χατ τρικ, ανατροπές και δοκάρι. Ο Εθνικός αιφνιδίασε την ΑΕΚ μιας και στο 6΄ βρέθηκε να προηγείται 2-0 με δυο γκολ του Μάριου Ηλία (4΄ π. και 6΄). Η ΑΕΚ αντέδρασε μειώνοντας με τον Φραν Σολ στο 16΄, ενώ ένα λεπτό προηγουμένως ο Εθνικός είχε δοκάρι με τον Λομοτέι.

Ο Εθνικός όμως άμεσα απάντησε και πήρε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Λίπσκι να σκοράρει στο 21΄ μετά από ασίστ του Μάριου Ηλία. Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και πίεσε με αποτέλεσμα να μειώσει στο 27΄ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σολ και στο 30΄ ο Τρισκόφσκι έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά.

 

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 3-3 στο 45΄ ο Φραν Σόλ με κεφαλιά έκανε το 4-3 και ο Μάριος Ηλία απάντησε στο 45+4΄ για το 4-4. Μάλιστα στον πανηγυρισμό του γύρισε προς την κερκίδα της ΑΕΚ και πανηγύρισε έντονα κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση του κόσμου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να έχει τον ίδιο ρυθμό με την ΑΕΚ να μπαίνει καλύτερα και να είναι καλύτερη και πιο απαιτητική στο γήπεδο. Έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες αλλά το γκολ ήρθε στο 73΄ με ωραίο σουτ στην κίνηση του Φραν Σολ ο οποίος σημείωσε το τέταρτο προσωπικό γκολ (πρώτη φορά στην καριέρα του σημειώνει τέσσερα γκολ σε ένα ματς). Στο τέλος δεν ήταν όμως αρκετά τα πέντε γκολ για την ΑΕΚ μιας και ο Εθνικός βρήκε ξανά απάντηση.

Ο Κωνσταντίνος Ηλία έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Λομοτέι με προβολή έκανε το 5-5 στο 86΄. Στο 90΄ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Γκαρσία αλλά ακυρώθηκε για οφσάιτ του Σολ ο οποίος επηρέαζε την φάση.

Το τελικό 5-5 είναι ένα σκορ που κανείς δεν περίμενε και αφήνει ικανοποιημένο μόνο τον Εθνικό. Και οι δυο ομάδες πλήρωσαν τα πολλά αμυντικά λάθη, κυρίως όμως η ΑΕΚ η οποία μέσα στην έδρα της είχε απαράδεκτη αμυντικά εικόνα.

Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές στο τέλος του αγώνα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς (Μιλίσεβιτς 46′), Σολ, Τρισκόφσκι (Καπτούμ 86′), Φαράζ (Κάσας 86′), Γκαρθία, Πονς, Ρομπέρζ, Σάντσες, Γκιούρτσο (Γκάμα 65′), Μάμας (Λέδες 54′)

Εθνικός: Μάρκοβιτς, Ντε Ιριόντο, Περατικός, Λίπσκι (Σπιρόφσκι 50′), Πεχλιβάνης (Ριστέφσκι 50′), Λομοτέϊ, Καμπρέρα, Ηλία (Ιωάννου 65′), Ντράζιτς (K. Hλία 61′), Φιάκας, Ακσεντίγιεβιτς.

Send this to a friend