Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυρίως βρέφη και νήπια στο Μακάρειο λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας
Κυρίως βρέφη και νήπια στο Μακάρειο λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας

Κυρίως βρέφη και νήπια στο Μακάρειο λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας

 

 

Παραμένουν αυξημένα τα περιστατικά οξείας γαστρεντερίτιδας σε παιδιά, με τις υψηλές θερμοκρασίες να ευνοούν την παρατεταμένη έξαρση που επικρατεί. Στο Μακάρειο νοσοκομείο νοσηλεύονται κυρίως βρέφη και νήπια. 

Δρ. Αβραάμ Ηλία
“Εξακολουθεί να είναι μια από τις κύριες αιτίες εισαγωγών παιδιών στο Μακάρειο νοσοκομείο αυτή την περίοδο η οξεία γαστρεντερίτιδα. Συνήθως είναι ιογενούς αιτιολογίας αλλά υπάρχουν και περιστατικά μικροβιακής αιτιολογίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αλλοίωσης των τροφών τα οποία μπορούν να υποστούν εάν δεν είναι καλά διατηρημένα στο ψυγείο.”

Αρκετές νοσηλείες καταγράφονται και σε παιδιά με μικροβιακές πνευμονίες. Ασυνήθιστο για την εποχή.

 

Δρ. Αβραάμ Ηλία
“Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι ενδεχομένως τα εμβόλια έναντι του πνευμονιοκόκκου να μην είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά λόγω των ανθεκτικών στελεχών του μικροβίου. Αλλά και από το παρατεταμένο κλείσιμο των παιδιών, την παρατεταμένη απομόνωση και το ευάλωτο ανοσοποιητικό τους σύστημα.”
Στο μέτωπο του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι νοσηλείες παιδιών παραμένουν σε χαμηλούς αριθμούς, εντούτοις, αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες ενήλικων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσηλευτήρια.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
“Φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων. Είμαστε γύρω στους 50 ασθενείς καθημερινά τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ανησυχητικό είναι φυσικό επακόλουθο από τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των θετικών περιστατικών στην κοινότητα, θα έχουμε και κάποια περιστατικά τα οποία θα χρήζουν και ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.”

Με τον εκπρόσωπο τύπου του οργανισμού να διαβεβαιώνει για την ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων σε περίπτωση ενδεχόμενης έξαρσης περιστατικών ενόψει Φθινοπώρου.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend