Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στην αναβάθμιση κι εξωραϊσμό τριών δημοτικών πάρκων και στη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Λάρνακας. Τα πάρκα που αναβαθμίστηκαν βρίσκονται στην οδό Θέμιδος στην περιοχή λιμανιού, στην οδό Τουζ Χανέ στην τουρκοκυπριακή συνοικία και στην οδό Κρίνων στην περιοχή Βεργίνας.

Το καινούργιο πάρκο που δημιουργήθηκε βρίσκεται στην οδό Σειρήνων και Παύλου Μελά πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κοντού. Η ανακατασκευή και η δημιουργία των πάρκων αφορά στην τοποθέτηση χυτού δαπέδου ασφαλείας και φωτισμού καθώς και στην πλήρη αναβάθμιση των παιδότοπων σε κάθε ένα από αυτά.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι στα πλαίσια της πολιτικής για δημιουργία νέων πάρκων και χώρων πρασίνου, ο δήμος βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης των διαδικασιών για ανακατασκευή άλλων πέντε πάρκων και για τη δημιουργία τριών νέων χώρων πρασίνου, με τις κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινούν εντός του τρέχοντος έτους. Τα πάρκα αυτά βρίσκονται στις οδούς Κίτσου Τζαβέλα, Γκαίτε, Καλύμνου, Καλαμάτας και Σοπέν.

 

Τα καινούργια πάρκα θα δημιουργηθούν στις οδούς Τάσου Κωνσταντίνου, Τρικάλων και Γόρδιου Δεσμού. Οι ανακατασκευές και η δημιουργία νέων πάρκων περιλαμβάνουν χυτά δάπεδα ασφαλείας, τοποθέτηση φωτισμού κι εμπλουτισμό των παιγνιδιών.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι δημοτικές αρχές έχουν προβεί στην αναβάθμιση 60 πάρκων και στη δημιουργία άλλων 25 νέων. «Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης σε ευχάριστες διαδρομές και σε πνεύμονες πρασίνου», υπογραμμίζει ο δήμος, ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση και νέων χώρων για αξιοποίηση.

Παράλληλα, σ’ εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», που θα είναι ο μεγαλύτερος, σ’ έκταση, χώρος πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Κατασκευάζεται στο χώρο των πρώην κατοικιών του Αστυνομικού Διευθυντή και του Επάρχου, στην «ένωση» της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Σ’ εξέλιξη είναι οι εργασίες και για το πάρκο «Μεσόγειος» που κατασκευάζεται στην τουρκοκυπριακή συνοικία, πλησίον της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά.

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία του μεγάλου πάρκου στον προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού (θεωρείται το μεγαλύτερο πάρκο σε προσφυγικό οικισμό παγκυπρίως), ενώ σύντομα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του Παττίχειου Πάρκου, το οποίο προορίζεται να γίνει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στη Λάρνακα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Κύπρο.

Ο Δήμος Λάρνακας σκοπεύει να δημιουργήσει έναν φανταστικό πνεύμονα πρασίνου δίπλα από το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, με πολυλειτουργική χρήση. 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και ο οργανισμός Χαρά-Ζω, σε συνεργασία με τη Hermes Airports, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό τη στήριξη του ΠΑΣΥΚΑΦ και ταυτόχρονα την προώθηση τοπικών προϊόντων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 10πμ μέχρι και τις 5μμ  στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας κας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη.

Όσοι αναχωρούν από το νησί μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ταυτόχρονα να αγοράσουν κυπριακά προϊόντα της Επαρχίας Λάρνακας από μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας όπως γλυκά του κουταλιού, βότανα, μέλι κα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου, ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης Μιχάλης Χατζήμιχαήλ, ο βιολιστής Σάββας Στεφάνου και το χορευτικό Εργαστήρι Χορόκραμα.

Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για ενίσχυση των δράσεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας:

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004, από μια ομάδα 22 γυναικών και σήμερα απαριθμεί πάνω από 500 γυναίκες μέλη από 22 Κοινότητες της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας. Έχει την έδρα του στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι κύριοι σκοποί του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, περιλαμβάνουν  τη προβολή και ανάδειξη της Υπαίθρου της Λάρνακας, μέσα από την πολιτιστική, πνευματική, φιλανθρωπική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της, την διάσωση και διατήρηση της παράδοσης και της κουλτούρας της περιοχής καθώς και την ενδυνάμωση των γυναικών για επαγγελματική/ επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σωματείο ΧΑΡΑ-ΖΩ:

Το ΧΑΡΑ-ΖΩ είναι μια εθελοντική ΜΚΟ με 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Σκοπός του είναι να δίνει χαρά , εφορεία, ανακούφιση και  στήριξη σε ευάλωτα άτομα ώστε να χαίρονται και να ζουν άνετα στην κοινωνία, προωθώντας την εξάλειψη της ανισότητας και του ρατσισμού.

Συμμετέχει στα κοινωνικά προβλήματα ευάλωτων ατόμων.

Προωθεί την υγεία, την εκπαίδευση και ευημερία σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, των πιο κάτω κοινωνικών ομάδων:

  • Παιδιά
  • Μονογονείς
  • Ηλικιωμένοι
  • Άρρωστοι
  • Όλες οι ηλικίες
  • Αυτοί που έχουν ανάγκη ώστε να μπορούμε να τους παρέχουμε την απαραίτητη ενθάρρυνση και συμπαράσταση.

 

 

 

 

 

Send this to a friend