Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παραλίες και χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Αγία Νάπα
Παραλίες και χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Αγία Νάπα

Παραλίες και χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Αγία Νάπα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε μια εποχή όπου οι ακτές της Αγίας Νάπας σφύζουν από ζωή και βιώνουν καλές εποχές προ κορονοϊού, δύο από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του τουριστικού θερέτρου έγιναν πιο προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες.

Ο Δήμος Αγ. Νάπας ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ακόμα δύο έργα επέκτασης χώρων στάθμευσης στις παραλίες «Μακρόνησος» και «Λάντα», οι οποίες είναι βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία».

 

Ο νέος χώρος στάθμευσης στην παραλία «Λάντα» είναι χωρητικότητας πέραν των 100 αυτοκίνητων, συμπεριλαμβανομένων και θέσεων για ΑμεΑ, ενώ παράλληλα έγινε κι επέκταση του χώρου στάθμευσης στον «Μακρόνησο», μ’ επιπρόσθετη χωρητικότητα 60 θέσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται κι ένας σημαντικός αριθμός θέσεων για άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καροτσάκι. «Προτεραιότητα μας είναι η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του δήμου μας.

Η κρίση και οι οικονομικές της επιπτώσεις δεν αλλοίωσαν το όραμα και την στρατηγική υλοποίησης έργων υποδομής, τα οποία είναι συνυφασμένα με την ποιότητα υπηρεσιών και την αναβάθμιση της αισθητικής του δήμου μας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.

Με Γαλάζια σημαία


Θυμίζουμε, ότι συνολικά 16 οργανωμένες παραλίες εντός των δημοτικών ορίων της Αγίας Νάπας καθώς και η μαρίνα Αγίας Νάπας έχουν βραβευτεί φέτος με τη Γαλάζια Σημαία.

Ο δήμαρχος Χρ. Ζαννέττου εκφράζει την ευαρέσκειά του που για μία ακόμη χρονιά όλες οι παραλίες του δήμου επιβραβεύονται με τη «Γαλάζια Σημαία» διότι πληρούν όλες τις πρόνοιες της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας για την ποιότητα των θαλάσσιων νερών καθώς και για μια σειρά άλλων προνοιών που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των λουόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι βραβευμένες παραλίες της Αγ. Νάπας είναι οι ακόλουθες: «Κόννος», «Λιμνάρα», «Άμμος του Καμπούρη», «Γλυκύ Νερό», «Πανταχού», «Λούκκος του Μάντη», «Κατσαρκά», «Περνέρα», «Βαθιά Γωνιά», «Νησί», «Nissi Bay», «Λάντα», «Μακρόνησος», «Ζιάτζι», «Λούμα», «Αγία Θέκλα».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος του τουριστικού θερέτρου αναφέρει ότι «με την άρτια οργάνωση κι επιτήρηση των παραλιών, το άρτια εξοπλισμένο προσωπικό που έχει πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των λουόμενων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και με τις συνεχείς αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό και στην παροχή υπηρεσιών, ο δήμος έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια μια σταθερή άνοδο στον αριθμό των βραβευθέντων ακτών του».

Πλέον, εν’ όψει της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση το ερχόμενο καλοκαίρι, στο Δήμο Αγ. Νάπας προετοιμάζονται πυρετωδώς, σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας και με το Κ.Σ. Λιοπετρίου, έτσι ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την παραλιακή ακτογραμμή τους, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο ελκυστική στην διεθνή και ντόπια τουριστική αγορά

Send this to a friend