Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σχεδόν 3.000 οδηγοί θετικοί σε νάρκοτεστ μέσα σε πέντε χρόνια στην Κύπρο
Σχεδόν 3.000 οδηγοί θετικοί σε νάρκοτεστ μέσα σε πέντε χρόνια στην Κύπρο

Σχεδόν 3.000 οδηγοί θετικοί σε νάρκοτεστ μέσα σε πέντε χρόνια στην Κύπρο

Σε περισσότερες από 260 καταγγελίες, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών, προχώρησε η Αστυνομία, από την 1η μέχρι τις 17 Αυγούστου σε όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το AlphaΝews.Live, στο πλαίσιο των ελέγχων για αποτροπή τροχαίων παραβάσεων και κατ’ επέκταση σοβαρών και θανατηφόρων ατυχημάτων η Αστυνομία προχώρησε σε 263 καταγγελίες με εξώδικη ρύθμιση για οδηγούς που εντοπίστηκαν θετικοί σε αλκοτέστ. Ενώ άλλες 27 καταγγελίες παγκύπρια προέκυψαν για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε σχέση ωστόσο με τους ελέγχους νάρκοτεστ αυτοί γίνονται επιλεκτικά, σε αντίθεση με το άλκοτεστ.

Από τον Ιανουάριου του 2018, όταν άρχισε για πρώτη φορά η διενέργεια νάρκοτεστ σε οδηγούς, μέχρι σήμερα, η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε συνολικά σε 2.943 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

Όπως ανέφερε στο ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, οι προσπάθειες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στις παραλιακές πόλεις, καθώς και τις ορεινές περιοχές. Εκεί, δηλαδή, όπου παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο στόχος μας είναι από την μια να διευκολύνουμε την τροχαία κίνηση που υπάρχει και από την άλλη να αποτρέψουμε τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων που έχουν να κάνουν με την υπερβολική ταχύτητα, την χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών, τη χρήση τηλεφώνου.

Πέραν από τα πιο πάνω, φέτος, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου,  παρατηρήθηκε αταξία όσον αφορά την χρήση μοτοσυκλέτας και τετράτροχης, με την Αστυνομία να προχωρά στην λήψη μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου. Ως αποτέλεσμα των μέτρων αυτών η εικόνα σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου είναι αισθητά βελτιωμένη.

Η Αστυνομία θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στους δρόμους, με τα μέλη της να προχωρούν σε προληπτικές ενέργειες εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για μείωση των τροχαίων παραβάσεων και κατ’ επέκταση των ατυχημάτων.

 

Send this to a friend