Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Ρεκόρ προειδοποιήσεων: Στη δίνη του καύσωνα για δύο μήνες η Κύπρος
Ρεκόρ προειδοποιήσεων: Στη δίνη του καύσωνα για δύο μήνες η Κύπρος

Ρεκόρ προειδοποιήσεων: Στη δίνη του καύσωνα για δύο μήνες η Κύπρος

 

 

Την πιο παρατεταμένη περίοδο καύσωνα διανύει η Κύπρος το φετινό καλοκαίρι, με τον υδράργυρο να παραμένει κολλημένος στο κόκκινο, καταγράφοντας θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών Κελσίου, για 20 συνεχόμενες ήμερες και ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά στοιχεία του Ιουλίου,  η Κύπρος βρίσκεται στη δίνη του καύσωνα από τις 13 Ιουλίου. Είναι η πρώτη μέρα που το θερμόμετρο ξεπερνά τους 40 για φέτος, αγγίζει τους 41,4 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζει χωρίς σταματημό! Την επόμενη μέρα φτάνει τους 43,4 βαθμούς για να κορυφωθεί στις 15 Ιουλίου φτάνοντας στους 44,6 βαθμούς κελσίου, καταγράφοντας έτσι την υψηλότερη θερμοκρασία για τον μήνα Ιούλιο.

Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου κύλισαν και οι επόμενες μέρες μέχρι και την πρώτη Αυγούστου, με μόνη εξαίρεση τις 29 Αυγούστου όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 39,3 βαθμούς, καταγράφοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ, της μεγαλύτερης περιόδου ,με 20 συνολικά συνεχόμενες μέρες που το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. ωΣύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας η προηγούμενη φορά που είχαμε τόσο μεγάλης διάρκειας ψηλές θερμοκρασίες ήταν το καλοκαίρι του 2021 με 12 μόλις συνεχόμενες μέρες πέραν των σαράντα βαθμών.

 

Ρεκόρ προειδοποιήσεων

Το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών έφερε και ρεκόρ προειδοποιήσεων εκ μέρους της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς, εκδόθηκαν συνολικά 20 προειδοποιήσεις για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες.

 

Send this to a friend