Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, αφού στις 31 περασμένου Ιουλίου έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα κατασκευαστικά έργα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2023 και η εκτιμώμενη δαπάνη έχει οριστεί στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα αντληθούν κυρίως από ευρωπαϊκό ταμείο.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, μετά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Δρομολαξιάς και των γύρω δρόμων. Εκτός από το κτήριο, τα σχέδια προβλέπουν την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων καθώς και την δημιουργία χώρου στάθμευσης.

 

Σε ότι αφορά την κτηριακή εγκατάσταση, θα αποτελείται από χώρο υποδοχής που θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, εργαστήρια για διάφορα επιμορφωτικά μαθήματα, καφετέρια, χώρους υγιεινής και βοηθητικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και αποθήκης.

Προβλέπεται, επίσης, να γίνουν εξωτερικές εργασίες για κατασκευή δαπέδων, τοίχων αντιστήριξης, σκαλοπατιών, ραμπών πρόσβασης και των απαιτούμενων περιφράξεων.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει, ακόμα, τοπιοτέχνηση και δενδροφύτευση, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Το πολυδύναμο κέντρο θα ανεγερθεί σε τεμάχιο που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, απέναντι από τον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα.

Η γη έχει εκμισθωθεί από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου έχει οριστεί στους 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Υπολογίζεται ότι τα έργα θα ξεκινήσουν περί τις αρχές του νέου έτους. Το Πολυδύναμο Κέντρο Δρομολαξιάς – Μενεού είναι ένα έργο που αναμένεται ν’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, κυρίως της νεολαίας.

 

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του φαρμακείου, στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.

Ήδη το ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει θέσει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο φαρμακείο ενώπιον της υπουργού Υγείας Πόπης Κανάρη και του διευθυντή ΟΚΥπΥ Λάρνακας Γιώργου Αντωνίου, ζητώντας όπως ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα.

Να σημειωθεί, ότι η μετακόμιση του φαρμακείου στη νέα πτέρυγα εξακολουθεί να καθυστερεί από τότε που ολοκληρώθηκε το καινούργιο κτήριο πριν από περίπου τρία χρόνια…

Σε ανακοίνωση της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ γίνεται, επίσης, λόγος για εντάσεις και δυσφορία ασθενών που αναμένουν με τις ώρες για να εξυπηρετηθούν.

«Οι συνθήκες στο φαρμακείο του γενικού νοσοκομείου της πόλης μας είναι παντελώς ακατάλληλες σε ότι αφορά την εργασία των φαρμακοποιών, κάτι που επηρεάζει και την ποιότητα εξυπηρέτησης των ασθενών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι λόγω ανεπάρκειας  αποθηκευτικού χώρου για τα φάρμακα, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο υπόγειο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, κάτι που προκαλεί εντάσεις και δυσφορία από τους ασθενείς που είναι στην αναμονή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω, η επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι το γεγονός πως σ’ ένα πάρα πολύ μικρό χώρο εργάζεται αναλογικά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, είναι ενδεικτικό της εικόνας που παρατηρείται σήμερα στο φαρμακείο.

Ενώπιον της Πόπης Κανάρη τέθηκε και η εκκρεμότητα όσον αφορά την μετακόμιση του φαρμακείου στην νέα πτέρυγα του νοσηλευτηρίου, κάτι που ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς λόγω της στενότητας του υφιστάμενου χώρου.

Ωστόσο, η μεταφορά του φαρμακείου ακυρώθηκε και αντ’ αυτού, οι χώροι στη νέα πτέρυγα, που αρχικά θα φιλοξενούσαν το φαρμακείο, μετατράπηκαν σε γραφεία, χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις. «Καλούμε την Υπουργό Υγείας όπως παρέμβει άμεσα και δώσει λύσεις για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ασθενείς και τους εργαζόμενους», καταλήγει η Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend