Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μια αμέριμνη φώκια θεάθηκε να κολυμπά στην θαλάσσια περιοχή του Μενεού (βίντεο)
Μια αμέριμνη φώκια θεάθηκε να κολυμπά στην θαλάσσια περιοχή του Μενεού  (βίντεο)

Μια αμέριμνη φώκια θεάθηκε να κολυμπά στην θαλάσσια περιοχή του Μενεού (βίντεο)

 

 

Μια χαριτωμένη φώκια monachus monachus στη θαλάσσια περιοχή του Μενεού, θεάθηκε πριν από λίγο, να κολυμπά αμέριμνη, από φίλο της σελίδας μας, ο οποίος βρισκόταν σε βάρκα και την αποθανάτησε με το κινητό του τηλέφωνο και μας απέστειλε το πιο κάτω βίντεο, το οποίο θέλησε να μοιράστει μαζί με όλους εμάς.

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί πληθυσμοί της συγκεκριμένης φώκιας, σε περιοχές με θαλασσινές σπηλιές όπως στο Κάβο Γκρέκο, στη Δεκέλεια και στον Ακάμα. Προτιμούν την απομόνωση από την ανθρώπινη παρουσία και διαβιούν εκεί και όπου τα νερά είναι ζεστά.

Τρέφονται με ψάρια και φύκια που βοηθούν στην χώνεψη. Στις μέρες μας, οι φώκιες Monachus monachus αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους, όπως είναι το κυνήγι από τους ψαράδες, γιατί τις θεωρούν υπεύθυνες για ζημιές στα δίχτυα και τα παραγάδια τους, η κατασκευή μαρίνων, νέων σπιτιών και ξενοδοχείων κοντά στη θάλασσα όπου γεννούν τα μικρά τους, καθώς και η ρύπανση και ο θόρυβος που επικρατούν στις παραλίες.

 

Ο συνολικός πληθυσμός της Monachus monachus σε όλη τη Μεσόγειο είναι 450 με 510 άτομα και θεωρείται ένα από τα πιο απειλούμενα με εξαφάνιση θηλαστικά στον κόσμο.

Send this to a friend