Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βλέπουν Χριστοδουλίδη και μετά… κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας
Βλέπουν Χριστοδουλίδη και μετά… κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας

Βλέπουν Χριστοδουλίδη και μετά… κινητοποιήσεις εάν χρειαστεί δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιδιώξουν οι δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, για συζήτηση του «καυτού», θέματος που αφορά την πρόθεση του κράτους, για μεταφορά μονάδων ασφαλτικού από το Δάλι στην περιοχή Κόσιης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δήμο Αραδίππου, στην παρουσία τοπικών αρχών και βουλευτών της επαρχίας, αναφέρθηκε ότι οι επηρεαζόμενοι δήμοι και κοινότητες δεν έχουν μείνει ικανοποιημένες από τις απαντήσεις, που έλαβαν από τον Υπουργό Γεωργίας κατά την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, όπου συζητήθηκε το θέμα.

 

Γι’ αυτό κι έγινε η σημερινή συνάντηση, προκειμένου να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή, για το πώς προχωρεί η επαρχία Λάρνακας με το ζήτημα των ασφαλτικών.

Αποφασίστηκε, καταρχάς, η πραγματοποίηση συνάντησης με τον ΠτΔ, καθότι η γενική εκτίμηση, που υπάρχει είναι πως όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα εργοστάσια ασφαλτικού είναι πολιτικές.

Ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ότι αποφασίστηκε, επίσης, η αποστολή της μελέτης που επεξεργάζονται οι επηρεαζόμενοι δήμοι και κοινότητες στο Τμήμα Περιβάλλοντος, επεξηγώντας ταυτόχρονα το σοβαρό πρόβλημα που ήδη υπάρχει στην περιοχή Κόσιης, η οποία είναι βεβαρημένη με άλλη μία οχληρή βιομηχανία, όπως είναι το ΧΥΤΥ.

«Θα πρέπει το κράτος ν’ αποφασίσει στο δίλλημα, ή θα διατηρήσει το ΧΥΤΥ στην Κόσιη ή θα φέρει το ασφαλτικό. Δεν μπορεί να συνυπάρξουν και οι δυο αυτές αναπτύξεις στον ίδιο χώρο», σημείωσε ο κ.Ευαγγελίδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η επαρχία Λάρνακας θ’ αντιδράσει δυναμικά εφόσον δεν εισακουστεί.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου είπε, ακόμα, ότι οι δήμοι και οι κοινότητες της Λάρνακας δίνουν ένα μήνα διορία στην κυβέρνηση για ν’ αναθεωρήσει την απόφασή της για μεταφορά εργοστασίου ασφαλτικού στην Κόσιη. «Είναι Αύγουστος τώρα, γι’ αυτό θα τους δώσουμε τον μήνα του μέλιτος και τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ενωμένη η επαρχία»

——————————-

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς είπε ότι όλη η επαρχία Λάρνακας είναι ενωμένη για το θέμα αυτό και δεν πρόκειται να δεχθεί τη μεταφορά ασφαλτικού στην περιοχή Κόσιης.

«Πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία των κατοίκων της περιοχής, γι’ αυτό θα δοθεί πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του εξηγήσουμε τις θέσεις μας.

Μετέπειτα, εάν δεν ικανοποιηθούμε, θα προχωρήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε ν’ αποτρέψουμε την μεταφορά των ασφαλτικών στην Κόσιη», σημείωσε ο κ.Καρεκλάς.

 

Send this to a friend