Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συντήρηση δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και στο Spyros Beach
Συντήρηση δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και στο Spyros Beach

Συντήρηση δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και στο Spyros Beach

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέος κύκλος ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκεται σ’ εξέλιξη αυτή την περίοδο. Οι εργασίες αφορούν την αντικατάσταση του οδοστρώματος και στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες στις οδούςΚαλογερά, Κωστάκη Παντελίδη, Κίμωνος, Αγίας Ελένης, Ομήρου, Αρχιεπισκόπου Λεόντειου Α’, Αγίας Λαύρας, Ρόδων, Κρήτης, Βοσπόρου, Αρκαδίου και Σταδίου.

Το συνολικό κόστος συντήρησης αυτής της φάσης θα πλησιάσει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λάρνακας προβαίνει σε προγραμματισμό και για την επόμενη φάση συντήρησης δρόμων εντός της πόλης, με απώτερο σκοπό την κάλυψη όσον το δυνατό περισσότερων περιοχών, σύμφωνα πάντα και με τα διαθέσιμα για τον συγκεκριμένο σκοπό κονδύλια.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι από το 2017, με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν δημοτικού συμβουλίου, μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει συνολικά το ποσό των εννέα εκατομμύριων ευρώ για συντήρηση κι επίστρωση δρόμων σε όλη την πόλη. Επιπρόσθετα οι δημοτικές αρχές ενημέρωσαν ότι στις ενορίεςΧρυσοπολίτισσας, Αη Γιάννη και Μητρόπολης, όπου βρίσκονται σ’ εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες του συμβολαίου C12Β στα πλαίσια των έργων για το Αποχετευτικό Σύστημα Λάρνακας, η συντήρηση των δρόμων σε αυτές τις περιοχές δεν είναι άμεσα εφικτή.

Παρόλα αυτά, η χρονοβόρα διερεύνηση των υπό αναφορά περιοχών από αρχαιότητες έχει πια ολοκληρωθεί και η τελική φάση των κατασκευαστικών εργασιών του συμβολαίου C12Β έχει ξεκινήσει, με την αποπεράτωση των έργων να υπολογίζεται σε περίπου εννέα μήνες από σήμερα.Ως εκ τούτου, με την αποπεράτωση των εργασιών για ένωση των περιοχών αυτών με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα, ταυτόχρονα θα γίνεται από τον ίδιο εργολάβο και η ολική ασφαλτόστρωση των επηρεαζόμενων δρόμων.

Στο Spyros Beach

Σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην παραλία SpyrosBeach, στο Μενεού, ο Δήμος Λάρνακας έχει αναθέσει σε εργολάβο τη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος στα πλαίσια των έργων της Γ΄ φάσης που καλύπτουν τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Για την εκτέλεση του έργου αυτού απαιτείται η ολική εκσκαφή του εν λόγω δρόμου, έτσι ώστε να περάσει ο κύριος αγωγός σύνδεσης.

Οι εργασίες στον δρόμο αυτό θα τεθούν σε προτεραιότητα από το ΣΑΛ και αμέσως με το πέρας τους θα γίνει η ολική ασφαλτόστρωση του. Ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών και ζητά την κατανόηση των δημοτών, των οποίων το οδικό δίκτυο στις περιοχές όπου διαμένουν χρήζει και αυτό συντήρησης, αλλά λόγω των υψηλών κόστων δεν έχει γίνει ακόμα κατορθωτή η συντήρηση του.

 

Send this to a friend