Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επίσκεψη ΑΚΕΛ Λάρνακας στα θερινά σχολεία – Χρειάζεται στήριξη από το κράτος και αναβάθμιση
Επίσκεψη ΑΚΕΛ Λάρνακας στα θερινά σχολεία – Χρειάζεται στήριξη από το κράτος και αναβάθμιση

Επίσκεψη ΑΚΕΛ Λάρνακας στα θερινά σχολεία – Χρειάζεται στήριξη από το κράτος και αναβάθμιση

 

 

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τα θερινά σχολεία το οποία λειτουργούν στο Δημοτικό Σχολείο Καθαρής – Δημήτρη Λιπέρτη και στο Νηπιαγωγείο Καθαρής.

Το αυξημένο ενδιαφέρον οικογενειών για συμμετοχή των παιδιών τους στα συγκεκριμένα προγράμματα ουσιαστικά δικαιώνει την πάγια θέση του ΑΚΕΛ για τη λειτουργία θερινών σχολείων.

Την ίδια ώρα όμως διαπιστώνεται ότι υπάρχει ανάγκη για εμπλουτισμό του προγράμματος, περαιτέρω στήριξη του από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και ουσιαστική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

 

Τα κονδύλια που προσφέρονται για δραστηριότητες στα θερινά σχολεία περιορίζονται στα 15 ευρώ ανά παιδί παρέχοντας ελάχιστες δυνατότητες στη διεύθυνση για να προγραμματίσει επισκέψεις, εκδρομές και δράσεις εντός του σχολείου.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, από τη σχολική εφορεία η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν σε περισσότερα τμήματα κλιματιστικά.

Αποτελεί ταυτόχρονα κοινή διαπίστωση τόσο των λειτουργών που συμμετείχαν στη επίσκεψη όσων και δική μας ότι ο διορισμός των εκπαιδευτικών στα θερινά σχολεία θα πρέπει να μετακινηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία και το συντονισμό του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση τα θερινά σχολεία αποτελούν ένα θεσμό ο οποίος αποδείχτηκε στη πράξη αποτελεσματικός και βοηθητικός για εκατοντάδες οικογένειες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη σημασία από το Υπουργείο Παιδείας ώστε τα θερινά σχολεία να ενισχύονται συνεχώς.

Send this to a friend