Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας
Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας

Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας

 

 

Άρχισαν την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023, οι εργασίες συντήρησης δρόμων στο κέντρο της Λάρνακας και γύρω από αυτό.

Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση του οδοστρώματος και στην παρούσα φάση γίνονται εργασίες στις οδούς:

Καλογερά, Κωστάκη Παντελίδη, Κίμωνος, Αγίας Ελένης, Ομήρου, Αρχιεπισκόπου Λεοντείου Α’, Αγίας Λαύρας, Ρόδων, Κρήτης, Βοσπόρου, Αρκαδίου και Σταδίου.

 

Το συνολικό κόστος συντήρησης αυτής της φάσης ανέρχεται στο ποσό των €1,480 εκ. +ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι γίνεται προγραμματισμός από τον Δήμο για την επόμενη φάση της συντήρησης δρόμων της Λάρνακας, με απώτερο σκοπό την κάλυψη όσον το δυνατό περισσότερων περιοχών, σύμφωνα όμως και με τα διαθέσιμα για αυτό τον σκοπό κονδύλια του.

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας, αναφέρει ότι από το 2017 με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, έχει δαπανήσει συνολικά το ποσό των €9 εκατομμύριων για συντήρηση και επίστρωση δρόμων σε όλη την πόλη.

Επίσης, ο Δήμος Λάρνακας επιθυμεί να αναφέρει τα πιο κάτω:

1. Σε ότι αφορά στις ευρύτερες περιοχές Χρυσοπολίτισας, Αγίου Ιωάννη και Μητρόπολης, λόγω των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ, η συντήρηση των δρόμων σε αυτές τα περιοχές δεν είναι άμεσα εφικτή. Παρόλα αυτά, ενημερώνει ότι η χρονοβόρα διερεύνηση των περιοχών από αρχαιότητες έχει ολοκληρωθεί και η τελική φάση των κατασκευαστικών εργασιών του Συμβολαίου C12Β του ΣΑΛ έχει ξεκινήσει και με την αποπεράτωση του σε περίοδο 9 μηνών περίπου από σήμερα, ταυτόχρονα θα γίνεται από τον ίδιο εργολάβο η ολική ασφαλτόστρωση των δρόμων.
2. Τέλος, σε ότι αφορά τον δρόμο με τα κυπαρίσσια που οδηγεί στην παραλία Spyros Beach, έχει ανατεθεί σε εργολάβο η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού κατασκευαστικές εργασίες συμβόλαιο 9/2023. Για την εκτέλεση του έργου, απαιτείται η ολική εκσκαφή του δρόμου αυτού για να περάσει ο κύριος αγωγός σύνδεσης. Οι εργασίες στον δρόμο αυτό θα τεθούν σε προτεραιότητα από το ΣΑΛ και με το πέρας των εργασιών, ταυτόχρονα θα γίνει ολική ασφαλτόστρωση του.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού κατά την εκτέλεση των πιο πάνω εργασιών. Παράλληλα ο Δήμος, ζητά την κατανόηση των δημοτών των οποίων το οδικό δίκτυο στις περιοχές τους χρήζει και αυτό συντήρησης, αλλά λόγω του ψηλού κόστους, της δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτή η συντήρηση του.

Send this to a friend