Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για νέα άφιξη μεταναστών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για νέα άφιξη μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για νέα άφιξη μεταναστών

 

 

Στη σύλληψη ενός 19χρονου και ενός 32χρονου προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, η υπόθεση αφορά στην άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 18 προσώπων, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το βράδυ πέρασε.

Το σκάφος, μήκους 8 μέτρων, έγινε αντιληπτό γύρω στις 2.00 μετά τα μεσάνυκτα, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που απέπλευσαν με αστυνομική άκατο, εντόπισαν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν 18 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 17 άνδρες, και ένα παιδί. Ανάμεσα τους και ο 19χρονος ύποπτος.

 

Λόγω του ότι η βάρκα ήταν σε κακή κατάσταση και έμπαζε νερά, οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν στην άκατο της Λιμενικής και μεταφέρθηκαν γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα στο αλιευτικό καταφύγιο στο Παραλίμνι για καταγραφή των στοιχείων τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη 19χρονος ως ο πλοηγός του σκάφους και ακόμη ένα άτομο 32 ετών ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν καταχωρημένος ως απαγορευμένος μετανάστης.

Οι υπόλοιποι 17 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Πρόκειται για τη δεύτερη άφιξη παράτυπων μεταναστών στην περιοχή σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών. Σημειώνεται πως το Υπουργείο Εσωτερικών επεσήμανε πρόσφατα πως παρατηρείται αλλαγή στον τρόπο δράσης των διακινητών, μετατοπίζοντας το ισοζύγιο των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης ενώ καταγράφεται αυξητική τάση στους Σύριους υπηκόους.

Send this to a friend