Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέο είδος βανδαλισμού η αναγραφή συνθημάτων σε δημόσιες περιουσίες
Νέο είδος βανδαλισμού η αναγραφή συνθημάτων σε δημόσιες περιουσίες

Νέο είδος βανδαλισμού η αναγραφή συνθημάτων σε δημόσιες περιουσίες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων με σπρέι ανάγεται ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αρχές της Λάρνακας.

Ένα πρόβλημα που άρχισε να προσλαμβάνει δυσάρεστες διαστάσεις, αφού οι «ανεγκέφαλοι», που επιδίδονται σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς προκαλούν συστηματικά ζημιές σε δημόσιες περιουσίες, με αποτέλεσμα νευραλγικά σημεία της πόλης να εκπέμπουν αλγεινή εικόνα.

 

Το θέμα προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη επισκεψιμότητα που παρατηρείται το φετινό καλοκαίρι στη Λάρνακα από ξένους τουρίστες. Κι ενώ το έγκλημα στην πόλη παρουσιάζει μείωση τα τελευταία χρόνια, μ’ εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, ένας από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» της Αστυνομίας κατάντησε πλέον η αναγραφή συνθημάτων, με τους δράστες να μην αρκούνται μόνο σε συνθήματα σε τοίχους και σε δημόσια κτήρια, αλλά ακόμα και σε κατευθυντήριες πινακίδες της τροχαίας.

Υπάρχουν πινακίδες τροχαίας σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης (βλέπε περιοχή Metropolis Mall κ.α.), οι οποίες έχουν καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου, με σπρέι μαύρου χρώματος και ως εκ τούτου είναι αδύνατο για τους οδηγούς να ενημερωθούν, για την κατεύθυνση που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν. Μέχρι και σε ξαπλώστρες της παραλίας των Φοινικούδων κάποιοι έχουν αναγράψει συνθήματα…

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν πρόσφατα ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης Χριστάκη Παπαδημητρίου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αναγραφής συνθημάτων και των κακόβουλων ζημιών που προκαλούνται σε δημόσιες περιουσίες, ένα πρόβλημα με το οποίο οι αρχές της πόλης βρίσκονται αντιμέτωπες καθημερινά.

Γι’ αυτό και συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους το φαινόμενο μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά. «Συχνά, κτήρια του δήμου κι εγκαταστάσεις, αλλά και ιδιωτικές περιουσίες τυγχάνουν αυτού του είδους βανδαλισμού, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια άσχημη και ακαλαίσθητη εικόνα σε πολυσύχναστα σημεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Ποδηλατική Αστυνόμευση

————————————-       

Οι κύριοι Βύρας και Παπαδημητρίου συζήτησαν και το ενδεχόμενο επαναφοράς του θεσμού της Ποδηλατικής Αστυνόμευσης, ένας θεσμός ο οποίος, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, κατά την λειτουργία του είχε φέρει θετικά αποτελέσματα και αύξησε το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών. Ο θεσμός έχει ανασταλεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας ανέφερε στον Α. Βύρα ότι οι εισηγήσεις του δήμου. θα ληφθούν υπόψη και πως μέσα από συγκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα, που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν κι επικεφαλείς ή εκπρόσωποι των δημοτικών ομάδων και λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.

 

Send this to a friend