Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χωρίς αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού των ακτοπλόων μέχρι Σεπτέμβριο
Χωρίς αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού των ακτοπλόων μέχρι Σεπτέμβριο

Χωρίς αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού των ακτοπλόων μέχρι Σεπτέμβριο

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ως αντιστάθμισμα στη μειωμένη επιβατική κίνηση που παρατηρείται το φετινό καλοκαίρι, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, Kition Ocean Holdings, παρατείνει την μειωμένη έκπτωση στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών που βρίσκονται ελλιμενισμένα στη μαρίνα.

Έπειτα από συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ακτοπλόων στη Λάρνακα, Αντρέα Παναγιώτου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της χαμηλής επιβατικής κίνησης στα τουριστικά σκάφη, αποφασίστηκε η παράταση της χαμηλής χρέωσης τελών ελλιμενισμού και για το επόμενο τρίμηνο.

 

Ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings αναφέρει ότι η εταιρεία, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ακτοπλόοι στην μαρίνα Λάρνακας, αποφάσισε όπως μέχ

ρι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η τιμολόγηση να γίνεται στη βάση των τιμών του 2022, χωρίς τις αυξήσεις που επρόκειτο να επιβληθούν. Και όλα αυτά, όπως τονίζεται, σε μια προσπάθεια της διαχειρίστριας εταιρείας να επιδείξει εμπράκτως την συμπαράσταση της, συμβάλλοντας όσο το δυνατόν καλύτερα στη βιωσιμότητα των επαγγελματικών τουριστικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην μαρίνα.

Η φετινή μείωση του κύκλου εργασίας των ακτοπλοϊκών σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας δεν είναι άσχετη με το κλείσιμο, εδώ και αρκετούς μήνες, της ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα, προκειμένου να γίνουν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασής της από την διαχειρίστρια εταιρεία.

Για την αποβάθρα

————————–

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Kition Ocean Holdings και του εκπροσώπου του τοπικού συνδέσμου ακτοπλόων, έγινε ενημέρωση και για το πρώτο μέρος των έργων αναπαλαίωσης της ξύλινης αποβάθρας, με την διαχειρίστρια εταιρεία να διαβεβαιώνει ότι η πρώτη φάση θα είναι έτοιμη αρχές ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη συνέχεια του έργου αναπαλαίωσης του δεύτερου μέρους της αποβάθρας, τα δύο μέρη συμφώνησαν ν’ απομακρυνθούν όλα τ’ αντικείμενα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε ο εργολάβος να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα με τις εργασίες.

Τονίστηκε, επίσης, ότι οι ακτοπλόοι της Λάρνακας θα εξακολουθήσουν να παρέχουν συνοδεία στους επιβάτες τους, κατά την μετάβαση από και προς τα σκάφη τους, στη μαρίνα.

«Η επικοινωνία της Kition Ocean Holdings με τους αρμόδιους φορείς και τους επαγγελματίες ακτοπλόους ή άλλους εμπλεκόμενους σε σχέση με το μεγάλο έργο που προγραμματίζεται θα συνεχιστεί, ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των έργων καθώς και αγαστή συνεργασία για διευκόλυνση όλων των μερών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Kition.

 

 

 

Send this to a friend