Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ζητά να μπει «κέρφιου» στις τετράτροχες μοτοσικλέτες ο Ζαννέττου
Ζητά να μπει «κέρφιου» στις τετράτροχες μοτοσικλέτες ο Ζαννέττου

Ζητά να μπει «κέρφιου» στις τετράτροχες μοτοσικλέτες ο Ζαννέττου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την καθολική απαγόρευση των τετράτροχων και τρίκυκλων μοτοσικλετών κατά την καλοκαιρινή περίοδο σε κύριες οδικές αρτηρίες της Αγίας Νάπας, όπου διακινούνται μεγάλες μάζες τουριστών, ζητά ο δήμαρχος του τουριστικού θερέτρου Χρίστος Ζαννέττου, μ’ επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταφορών.

Έπειτα από τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τετράτροχες μοτοσικλέτες και πολλά παράπονα που διατυπώθηκαν από ντόπιους και ξένους τουρίστες, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, αποφάσισε ομόφωνα όπως αιτηθεί την απαγόρευση κυκλοφορίας για τα συγκεκριμένα οχήματα, καθότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη κι εγκυμονεί κινδύνους για τους υπόλοιπους οδηγούς και τους πεζούς.

 

Στην επιστολή που απέστειλε στα αρμόδια υπουργεία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ζητά όπως επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων για την περίοδο από 19 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης μέρας.

Επιπρόσθετα, ζητά την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών στις λεωφόρους Κρύου Νερού, Μακαρίου, Νησί και Αγίας Μαύρης και στις οδούς Δημοκρατίας, Τεύκρου Ανθία, Δ. Σολωμού και 1ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Χρίστος Ζαννέττου αναφέρει, επίσης, ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες των υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Νάπας για σκοπούς ενίσχυσης της τροχονομίας, με την δημιουργία ξεχωριστών κλιμακίων που αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα, προκειμένου ν’ αυξηθούν οι έλεγχοι σε νευραλγικές οδικές αρτηρίες του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ο δήμαρχος σημειώνει, ακόμα, ότι συναντήθηκε μ’ επιχειρηματίες του κλάδου και με τον τοπικό σύνδεσμο επιχειρηματιών ενοικιάσεως οχημάτων, από τους οποίους ζητήθηκε η συμβολή για απάμβλυνση και εξάλειψη του προβλήματος και κυρίως η διενέργεια πιο αυστηρών ελέγχων σε σχέση με τους ενοικιαστές των συγκεκριμένων οχημάτων.

Ο κ.Ζαννέττου γνωστοποίησε ότι ο δήμος, σε συνεργασία με τους νομικούς του συμβούλους, μελετά σχετικό υπόμνημα σε σχέση με όλα τα διαχρονικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην Αγ. Νάπα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε ν’ απαιτηθεί η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για επίλυσή τους.

«Δυστυχώς, η έλλειψη αυστηρών νομοθεσιών δημιουργεί όλα αυτά τα ζητήματα, την ίδια ώρα που δεν παρέχεται η ευχέρεια στο δήμο να έχει εξουσίες και να διαθέτει τουριστική Αστυνομία προκειμένου να μπορέσει να καταπολεμήσει αυτά τα φαινόμενα», σημειώνει ο Χρ. Ζαννέττου, ο οποίος ζήτησε 24ωρη και αυξημένη αστυνόμευση στο τουριστικό θέρετρο.

Εκτός ελέγχου

——————-

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση με τις τετράτροχες μοτοσικλέτες έχει ξεφύγει στην Αγία Νάπα, λόγω της καθόδου ομάδων τουριστών από τη Βρετανία, οι οποίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής Ένωσης Εκμισθωτών Μοτοσικλετών Νίκο Στυλιανού, λειτουργούν ως «συμμορίες», προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με τον κ.Στυλιανού, οι ομάδες αυτές εμπλέκονται σε καυγάδες, διοργανώνουν παράνομα πάρτι και προκαλούν αναστάτωση στους δρόμους. «Κρατούν τις τετράτροχες και οδηγούν ανεξέλεγκτα.

Τις κτυπούν κι έχουν καταστρέψει σχεδόν τον μισό μας στόλο. Ο κόσμος έχει την εντύπωση πως εμείς φταίμε για την κατάσταση αυτή, επειδή ενοικιάζουμε τετράτροχες. Αντίθετα, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να καταπολεμήσουμε αυτή την άσχημη κατάσταση, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δουλέψουμε.

Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει Αστυνομία για να τους ελέγξει. Η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη στην Αγία Νάπα», κατήγγειλε. Από την πλευρά της, η λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκαν τέσσερις μοτοσικλετιστές για επιπρόσθετους ελέγχους στην Αγ. Νάπα, έχουν αυξηθεί οι μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, ενώ γίνονται και τακτικοί έλεγχοι νυκτερινών κέντρων.

 

 

 

 

 

Send this to a friend