Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επάνδρωση των 3 Πύργων Ναυαγοσωστών στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης
Επάνδρωση των 3 Πύργων Ναυαγοσωστών στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης

Επάνδρωση των 3 Πύργων Ναυαγοσωστών στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης

 

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης με ανάρτηση του αναφέρεται στην επάνδρωση των 3 Πύργων Ναυαγοσωστών στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης.

Ανάρτηση

Σχετικά με την επάνδρωση των 3 Πύργων Ναυαγοσωστών στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης, το Κοινοτικό Συμβούλιο σας ενημερώνει ως ακολούθως:

 

α) Κατασκευάστηκαν νέοι Πύργοι Ναυαγοσωστών με όλες τις ανέσεις για το Προσωπικό, τοποθετήθηκε πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα (με φωτοβολταικά) και όλοι τους διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό όπως απινιδωτή, κιβώτιο Πρώτων Βοηθειών, ηχητικά μέσα κλπ.

β) Το Κοινοτικό Συμβούλιο καταβάλει το 50% της ολικής δαπάνης στην Κυβέρνηση. Ο Πύργος στην Παραλία Γιαννάδες (Χρυσόψαρο) επανδρώνονταν μέχρι και το 2022 με Ναυαγοσώστες από τις 06:30 εως τις 20:00 κατά την καλοκαιρίνή περίοδο Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος.

γ) Από τις € 35.000 που ήταν η συνεισφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης φέτος καθορίστηκε στις € 100.000. Το Κοινοτικό Συμβούλιο ζήτησε την επάνδρωση του Πύργου στην Παραλία Γιαννάδες (Χρυσόψαρο) τον Απρίλιο και το Νοέμβριο από τις 10:30 έως τις 16:30 ενώ για την περίοδο από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο από τις 07:30 μέχρι τις 19:00. Στους Πύργους Ναυαγοσωστών (Περίπτερο και μπροστά από το Ξενοδοχείο Lebay) από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο από τις 10:30 έως τις 18:00.

δ) Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας δεσμευμένη από το σχεδιασμό του Κ.Σ.Ε.Δ. (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) για επιτήρηση με Ναυαγοσώστες για όλη τη χρονική περίοδο (πρωί – απόγευμα) προχώρησε στην προκήρυξη Διαγωνισμού για πλήρωση των Πύργων με Ναυαγοσώστες και κατά τη φετινή περίοδο χωρίς όμως να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε όλη την Επαρχία Λάρνακας δυστυχώς οι Πύργοι που επανδρώθηκαν, επανδρώθηκαν με λιγότερες ώρες λόγω της έλλειψης Προσωπικού.

Send this to a friend