Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο Food Festival του National Geographic Traveler UK
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο Food Festival του National Geographic Traveler UK

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο Food Festival του National Geographic Traveler UK

 

 

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣΒΑΣΟΥ

Με στόχο την προβολή της πλούσιας κυπριακής οινογαστρονομίας, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας ταξίδεψε για πρώτη φορά στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο Food Festival που διοργάνωσε το National Geographic Traveler UK μεταξύ 15-16 Ιουλίου στο Business Design Center, στην περιοχή Islington.

Προϊόντα μελών του συλλόγου φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Υφυπουργείου Τουρισμού, σε κεντρικό σημείο της έκθεσης. Οι εταιρείες – μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας που συμμετείχαν στο Food Festival ήταν το «Κτήμα Χριστούδια», το «Όρος Μαχαιρά» και το «Περβόλι του Θεόδωρου». «Σκοπός μας ήταν η προβολή της οινογαστρονομίας του τόπου μας, στο πλαίσιο μιας έκθεσης με άψογη διοργάνωση, με την συμμετοχή εταιρειών από διάφορες χώρες του κόσμου.

 

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή και όμορφη εμπειρία», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών. Πέραν, όμως, από την συμμετοχή του συλλόγου στο περίπτερο του Υφυπουργείου Τουρισμού, το παρών τους έδωσαν η γνωστή μαγείρισσα Χρύσω Λέφου, η οποία παρουσίασε κυπριακές συνταγές, ο bartender Σοφοκλής Χαρίτου, ο οποίος παρουσίασε ξεχωριστά κοκτέιλ βασισμένα σε κυπριακά ποτά καθώς και η Vegan μαγείρισσα Αναστασία Μηνά, που μετέτρεψε κυπριακές παραδοσιακές συνταγές σε vegan. Παράλληλα, οι επισκέπτες στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς παρασκευάζονται γνωστές κυπριακές συνταγές, όπως τα κουπέπια, το κολοκάσι, το πουργούρι, τα αφέλεια, η σούπα τραχανά, το μαχαλεπί, ο χαλβάς και στη συνέχεια να τα γευτούν.

Οι ίδιες συνταγές έγιναν και σε Vegan εκδοχή. Τα κυπριακά φαγητά συνόδευαν το μέλι, το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα βότανα, το χαλούμι, η αναρή και ο σουτζιούκκος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, τιμώμενο προϊόν στο FoodFestivalήταν τα μακαρόνια της σμίλας, που έκαναν την εμφάνιση τους ως «Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης».

Send this to a friend