Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αγία Μαρίνα στην Άνδρο: Χιλιάδες πιστοί στην Ιερά Μονή και τα αμέτρητα θαύματα…
Αγία Μαρίνα στην Άνδρο: Χιλιάδες πιστοί στην Ιερά Μονή και τα αμέτρητα θαύματα…

Αγία Μαρίνα στην Άνδρο: Χιλιάδες πιστοί στην Ιερά Μονή και τα αμέτρητα θαύματα…

 

 

Η Μονή Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο είναι αφιερωμένη στη Μεγαλομάρτυρα του 3ου αιώνα μ.Χ. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα και βρίσκεται στην περιοχή του χωριού των Αποικίων.

Η ίδρυση της χρονολογείται το 1325 μ.Χ όταν η Αγία Μαρίνα παρουσιάζεται θαυματουργικά σε ένα γέροντα ασκητή με οδηγίες για την θέση της κρυμένης εκόνας της στη σχισμή ενός βράχου. Ο γέροντας με την οικονομική αρωγή του αυτοκράτορα Εμμανουήλ Β΄ Κομνηνού ιδρύει την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο.

Δείτε ακόμα: Ιωάννα Παλιοσπύρου για την απόφαση για Λιγνάδη: «Κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι»
Στη διάρκεια του 16ου αιώνα η Μονή Αγίας Μαρίνας δέχεται επιδρομές πειρατών με συνέπεια να καεί 3 φορές και παρακμάσει. Το 1743 η αίγλη της έχει χαθεί και στεγάζει μόνο 5 υπερήλικες μοναχούς.

 

Με συνεχόμενα θαύματα και οράματα ο Ιερώνυμος Σωφρόνιος φτάνει στην Μονή και την ανακαινίζει εκποιώντας όλη του την περιουσία στην Πελοπόννησο. Το 1746 μετατρέπει το μοναστήρι σε γυναικεία μονή.

Το 1883 η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας αναγκάζεται να κλείσει και μετατρέπεται σε στάβλο κατόπιν διατάγματος των Βαυαρών αντιβασιλέων.

Δείτε ακόμα: Τραγική κατάληξη: Νεκρός βρέθηκε ο 25χρονος κολυμβητής που αναζητούσαν
Η εικόνα σώζεται σε αναγκαστική δημοπρασία από της οικογένεια Εμπειρίκου. Παραμένει για 146 χρόνια στο στην Παναγία της Χώρας.

Αγία Μαρίνα – Άνδρος: Συγκλονίζουν τα θαύματα

Το 1975 Μητροπολίτης Δωρόθεος, διαβαίνοντας τα ερείπια τη Μονής παρακαλεί τον διάκονο του να την αναστηλώσει.

Ο πρώην Αγιορείτης μοναχός Κυπριανός αρνείται. Το ίδιο βράδυ όμως εμφανίζεται η Αγία σε όραμα λέγοντας του ότι πρέπει να επιστρέψει η ίδια και οι αδελφές την να κατοικήσουν στην Μονή. Από την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζει η σύγχρονη αναστήλωση για τη Μονή Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο.

Μετά από επίμονη προσπάθεια του Κυπριανού η εικόνα επιστρέφει από την Χώρα της Άνδρου στη μονή το 1976. Παράληλα, ο μοναχός εντοπίζει και το αγίασμα που του υπέδειξε η Αγία Μαρίνα σε όραμα στον ύπνο του.

Τις τελευταίες δεκαετίαες η Αγία Μαρίνα έχει πραγματοποίησει πολλά θαύματα, άλλα ευρέως γνωστά και άλλα όχι. Η Μονή Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο εορτάζει στις 17 Ιουλίου προσελκύωντας πολύ μεγάλο αριθμό προσκυνητών.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Send this to a friend