Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κυριακού: Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την άρση αφορισμού του Πιτσιλλίδη
Κυριακού: Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την άρση αφορισμού του Πιτσιλλίδη

Κυριακού: Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την άρση αφορισμού του Πιτσιλλίδη

 

 

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού για την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακού η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την άρση αφορισμού του Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

Μετέπειτα ανέφερε πως ίσως τα πράγματα δυσκολέψουν για τον Παγκράτιο Μερακλή. «Ελπίζω να μην του κάνουν μια δεύτερη δίκη, να τελειώνουν γιατί το αξίζει ο Παγκράτιος μετά από 25 χρόνια τέτοιας ταλαιπωρίας» είπε.

 

«Μου είπε ο Ανδρέας πως ήταν μια σύντομη διαδικασία, σε πέντε λεπτά τέλειωσε η διαδικασία ενώ τώρα περιμένουν για τον Παγκράτιο» ανέφερε.

«Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης παρουσίασε ενώπιον την Ιεράς Συνόδου τις θέσεις που είχε δώσει με το γραπτό σημείωμα του. Πλέον δεν υπάρχει κανένας αφορισμένος» είπε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Ανδρέας δεν επιθυμεί να κάνει κάποια δήλωση γιατί είναι σε κατάσταση συγκίνησης.

Το ιστορικό του αφορισμού 

Ο θεολόγος αφορίστηκε τον Οκτώβριο του 2015. Η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο.

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί τον κ. Πιτσιλλίδη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι και στον Θεό και στους ανθρώπους και όπως μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία εγκύψει με ταπείνωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας, και αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς.

Η Συνοδική Επιτροπή που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 αποτελείτο από τους Αρχιερείς Πάφου, Ταμασού, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αρσινόης.

Πηγή:  Sigmalive

Send this to a friend