Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επένδυση πέραν των 50 εκατομμυρίων μ’ επαύλεις στην Ορόκλινη!
Επένδυση πέραν των 50 εκατομμυρίων μ’ επαύλεις στην Ορόκλινη!

Επένδυση πέραν των 50 εκατομμυρίων μ’ επαύλεις στην Ορόκλινη!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μία μεγάλη επένδυση βρίσκεται στα σκαριά στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή της Ορόκλινης.

Το κοινοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την εταιρεία bbf, η οποία παρουσίασε το project που προγραμματίζει στην περιοχή.

 

Το έργο θα περιλαμβάνει την ανέγερση 89 επαύλεων, μεγάλων χώρων πρασίνου, δρόμων, πεζοδρομίων, παιχνιδότοπων και την εγκατάσταση σύγχρονου φωτισμού. Η αξία του θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιοκτήτης της εταιρείας που προγραμματίζει το υπό αναφορά έργο είναι Ρώσος επιχειρηματίας, με κυπριακή υπηκοότητα, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια στο νησί μας στον τομέα των επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η εταιρεία ήδη έχει υποβάλει αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας, παρατήρησε, ωστόσο, ότι επειδή πρόκειται για μεγάλο project, οι διαδικασίες που απαιτούνται θα είναι χρονοβόρες, καθότι θα εμπλακούν διάφορες υπηρεσίες μέχρι την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών.

Όπως ανέφερε, εφόσον όλα πάνε κατευχήν, οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν τέλη του τρέχοντος έτους, αρχές του 2024.

Ο χώρος όπου προγραμματίζεται να γίνει το έργο βρίσκεται σε μια περιοχή πίσω από το «Καφέ Νέρο», σε μια έκταση περίπου 57 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να γίνει η επίσημη μεταβίβαση του κτήματος από τον ιδιοκτήτη στην εταιρεία που θα εκτελέσει το project. Ήδη έχει γίνει εξωτερική χωροθέτηση του χώρου.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προγραμματίζει μελλοντικά κι άλλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή Λάρνακας – Ορόκλινης.

«Πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν, αλλά παράλληλα θα προσδώσει νέα δυναμική στην Ορόκλινη.

Υπάρχουν ξένοι επενδυτές, κυρίως από Ρωσία, Ισραήλ, Λίβανο και Αγγλία, οι οποίοι επένδυσαν στη Λεμεσό, αλλά έχουν εκφράσει την επιθυμία μελλοντικά να επενδύσουν και στην Ορόκλινη, καθότι θεωρούν την περιοχή μας ως ένα πολύ ελκυστικό προορισμό με πολλές προοπτικές», ανέφερε ο Νεόφυτος Φακοντής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου, οι λόγοι για τους οποίους η Ορόκλινη αποτελεί πια έναν ελκυστικό προορισμό επενδύσεων είναι η εξαιρετική γεωγραφική της θέση, οι νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που ανεγέρθηκαν πρόσφατα, η επικείμενη αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Παλμ Μπητς», η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τα παράλια της Λάρνακας, οι όμορφές της παραλίες καθώς και η έναρξη των έργων της Γ΄ φάσης ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Επίσης, οι ξένοι επενδυτές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη και το γεγονός ότι πλησίον της Ορόκλινης λειτουργούν αξιόλογα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο Ν. Φακοντής δήλωσε ότι σε συνεργασία πάντοτε με το κοινοτικό συμβούλιο, βρίσκονται στα σκαριά κι άλλες παρόμοιες επενδύσεις στην Ορόκλινη, όπως ανέγερση διαμερισμάτων κι επαύλεων.

 

 

Send this to a friend