Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Τελείται το πρωί στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκη στο Μαρί, το ετήσιο μνημόσυνο των 13 ηρώων της φονικής έκρηξης της 11 Ιουλίου 2011.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των υποθέσεων σε σχέση με τις τηλεφωνικές απάτες ψευδογιατρών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στη Λάρνακα.

 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και τρίτου προσώπου, ενός 41χρονου Ελλαδίτη, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος φέρεται να ήταν συνεργάτης της εγκληματικής ομάδας που επιχειρούσε να εξαπατήσει ηλικιωμένα άτομα.

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση ζεύγος Ελληνοκυπρίων, από τη Λάρνακα, 66 και 65 χρόνων, οι οποίοι οδηγήθηκαν την περασμένη Κυριακή ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής τους για άλλες πέντε ημέρες.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 41χρονου έπειτα από ομολογία του ζευγαριού, ότι ήταν συνεργάτης τους.

Η Αστυνομία διερευνά το ρόλο που είχε ο ύποπτος στο κύκλωμα με τις τηλεφωνικές απάτες. Ο 41χρονος χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για δύο ημέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η σπείρα των απατεώνων φέρεται να έκλεψε από τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες στη Λάρνακα το συνολικό ποσό περίπου των 96 χιλιάδων ευρώ καθώς και τιμαλφή αξίας οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ζευγάρι των Ελληνοκυπρίων ήδη έχει παραδεχθεί εμπλοκή σε τρεις περιπτώσεις κλοπών από ηλικιωμένες γυναίκες. Στο μεταξύ, οι έρευνες για πλήρη εξιχνίαση των υποθέσεων συνεχίζονται μέσω της Ίντερπολ και της Γιουροπόλ στη Βουλγαρία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται η βάση του κυκλώματος, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα ο «εγκέφαλος» της σπείρας που τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένα άτομα και ζητούσε χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στενό συγγενικό τους πρόσωπο.

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας καταγγέλθηκαν πέραν των 50 περιπτώσεων απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις με τον τρόπο αυτό.

 

 

Send this to a friend