Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η προσφορά του διαβητολογικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Η προσφορά του διαβητολογικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

 

 

Ένα κέντρο που αντιμετωπίζει ολιστικά το φάσμα του διαβήτη είναι το διαβητολογικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Όπως ανέφερε ο δρ.Ανδρέας Στυλιανού, Παθολόγος – Διαβητολόγος ΟΚΥπΥ στο κέντρο αντιμετωπίζονται περιστατικά σε νεανικό διαβήτη (τύπου 1) αλλά και διαβήτη τύπου 2. Επειδή αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα του διαβήτη, λαμβάνονται παραπεμπτικά και από γυναικολόγους της Λάρνακας και της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και το κέντρο αντιμετωπίζει και διαβήτη κύησης, ανέφερε ο δρ.Στυλιανού.

«Οι ασθενείς διδάσκονται για τη σωστή χορήγηση ινσουλίνης. Δίδονται επίσης πληροφορίες για διατροφή καθώς και για τις επιπλοκές του διαβήτη και την πρόληψή τους».

 

Υπάρχουν δυο τύποι διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου 1 που είναι αυτοάνοσος και ο διαβήτης τύπου 2 που είναι κληρονομικός. Σε αυτόν ο κύριος λόγος είναι η μειωμένη φυσική δραστηριότητα και η παχυσαρκία. Στο Κέντρο τηρούνται στατιστικά στοιχεία. Λειτουργεί επίσης ιατρείο προδιαβήτη. Εκεί κυρίως πάνε άτομα που έχουν άτομο στην οικογένεια που πάσχει από διαβήτη.

Να σημειωθεί ότι στο κέντρο γίνεται ακόμη τοποθέτηση αντλιών ινσουλίνης καθώς και του μηχανήματος για συνεχή καταγραφή της γλυκόζης για ανώδυνες και ακριβείς μετρήσεις.

Send this to a friend