Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεκάδες παιδιά στο … περίμενε για συνοδό: Πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις
Δεκάδες παιδιά στο … περίμενε για συνοδό: Πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις

Δεκάδες παιδιά στο … περίμενε για συνοδό: Πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις

 

 

Ενενήντα οικογένειες βρίσκονται στο περίμενε, αναμένοντας την απάντηση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, καθώς και του οργανισμού κρατικών υπηρεσιών υγείας στο αίτημα τους, για τοποθέτηση συνοδού – νοσηλευτή των παιδιών τους στο σχολείο. 

Ευαγόρας Ταμπούρης
“Σαν υπουργείο εμείς θα δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ώστε να γίνει μια αξιολόγηση και να βοηθήσουμε τους γονείς που το ζητούν. Μιλούμε για παθήσεις από διαβήτη, επιληψία συν κάποιες άλλες πιο σοβαρές περιπτώσεις.”

32 αιτήσεις αφορούν τη Λευκωσία, 4 την επαρχία Πάφου, 35 την επαρχία Λεμεσού και 21 τις επαρχίες Λάρνακας-Αμμοχώστου. Αιτήσεις που θα εξεταστούν την ερχόμενη Πέμπτη από τους αρμόδιους.

 

Ευαγόρας Ταμπούρης
“Θα γίνει ένας κατάλογος κρίνοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, σε ποιο βαθμό μπορεί να βοηθηθεί και πολύ πιθανόν να ομαδοποιηθούν αυτά τα σχολεία ή οι επαρχίες, ή ο τόπος που κατοικεί το κάθε παιδάκι για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Σίγουρα δε θα έχουμε 100 νοσηλευτές στα σχολεία άμεσα ως πρώτη απάντηση αλλά ίσως ένας πολύ μικρότερος αριθμός ανά επαρχία πιθανόν να μπορεί να υλοποιηθεί.”

Στόχος του υπουργείου υγείας είναι στις περιπτώσεις που θα κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση νοσηλευτή – συνοδού παιδιού στο σχολείο να προχωρήσουν με πρόσληψη νοσηλευτών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/dekades-paidia-sto-perimene-gia-synodo-pote-tha-exetastoyn-oi-aitiseis

Send this to a friend