Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Πέρε Πονς: “Είχα αμφιβολίες, ήταν θετική έκπληξη για μένα…”
Πέρε Πονς: “Είχα αμφιβολίες, ήταν θετική έκπληξη για μένα…”

Πέρε Πονς: “Είχα αμφιβολίες, ήταν θετική έκπληξη για μένα…”

 

 

Συνέντευξη σε Ισπανικό μέσο παραχώρησε ο μέσος της ΑΕΚ Πέρε Πονς ο οποίος έκανε μία καλή σεζόν με την ομάδα της Λάρνακας.

Διαβάστε κάποια από τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

– Ήταν περίεργο γιατί (πέρσι) η πρόθεσή μου δεν ήταν να φύγω για το εξωτερικό. Είχα επιλογές στη δεύτερη κατηγορία Ισπανίας, αλλά λόγω του ορίου στους μισθούς δεν μπορούσαν να με υπογράψουν. Όλα ήταν πολύ γρήγορα και τις τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου μου είπαν ότι φεύγω. Υπήρχαν προσφορές από εξωτικές χώρες, πολλά χρήματα, αλλά η ΑΕΚ κάλεσε, με πολλούς Ισπανούς παίκτες και έναν Ισπανό προπονητή (Χοσέ Λουίς Όλτρα) και έναν Καταλανό αθλητικό διευθυντή (Τσάβι Ρόκα). Επιπλέον, είχαν προκριθεί στο Europa League.

 

– Ήταν θετική έκπληξη για μένα το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι αλήθεια ότι η διαφορά μεταξύ των παικτών των κορυφαίων και των κάτω ομάδων είναι αισθητή, όπως και οι υποδομές. Υπό αυτή την έννοια, στην ΑΕΚ είμαστε από τις καλύτερες ομάδες, με καλά προπονητικά γήπεδα και αποδυτήρια και το γρασίδι πάντα διατηρημένο. Φέτος η χρονιά πήγε πολύ καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

– Όταν πήγα στην Κύπρο είχα αμφιβολίες, αλλά τελικά όλα είναι πολύ καλά. Οι άνθρωποι είναι καλοί και μαθαίνω μια νέα κουλτούρα. Ο καιρός είναι καλός, ηλιόλουστος και καλοκαιρινός σχεδόν όλο το χρόνο, και παρόλο που υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες τώρα, νιώθω πολύ άνετα στην Κύπρο.

– Το ποδόσφαιρο μεγαλώνει εδώ. Οι πιο ιστορικές ομάδες, όπως το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια, έχουν 15 ή 20 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. Συνήθως έχουμε 5 χιλιάδες οπαδούς που ζητωκραυγάζουν. Το καλό είναι ότι καθώς τα ταξίδια διαρκούν το πολύ δύο ώρες, ο κόσμος έρχεται πολύ και όταν παίζουμε εκτός έδρας, έχουμε μια πολύ πιστή παρέα που μας συνοδεύει. Επίσης, το να παίζεις στην Ευρώπη ενθουσίασε τον κόσμο.

Send this to a friend