Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενώπιον του Βαφεάδη τα οδικά έργα που ζητά ο Δήμος Αραδίππου
Ενώπιον του Βαφεάδη τα οδικά έργα που ζητά ο Δήμος Αραδίππου

Ενώπιον του Βαφεάδη τα οδικά έργα που ζητά ο Δήμος Αραδίππου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στήριξη από την κυβέρνηση για προώθηση σημαντικών οδικών έργων ζήτησε ο Δήμος Αραδίππου από τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη στο πλαίσιο σημερινής του επίσκεψης. Οι δημοτικές αρχές παρέδωσαν στον κ.Βαφεάδη σχετικό υπόμνημα με τα βασικότερα αιτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, με κυριότερο την ανακατασκευή μέρους της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι το γήπεδο«Αμμόχωστος».

Στο δρόμο αυτό αποδίδεται ξεχωριστή σημασία, διότι εξυπηρετεί τις μετακινήσεις φορτηγών οχημάτων από και προς το λιμάνι Λάρνακας. Πέραν, όμως, από το δρόμο αυτό, ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ζήτησε από τον Αλέξη Βαφεάδη την κατασκευή εξόδου στο ύψος του δρόμου της Παναγίας Αιματούσης για σκοπούς εξυπηρέτησης του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λάρνακας, ενώ τα υπόλοιπα αιτήματα που τέθηκαν στον υπουργό αφορούν την συντήρηση του οδικού δικτύου, την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε σημεία του κύριου δρόμου Λευκωσίας – Αραδίππου – Αεροδρομίου για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και την αντικατάσταση των φώτων τροχαίας στη συμβολή της λεωφόρου Ελλάδας με τη λεωφόρο Ελευθερίας με κυκλικό κόμβο.

 

Ο κ.Βαφεάδης δεσμεύτηκε να επανέλθει για τα θέματα της Αραδίππου σε τρεις μήνες, ενόψει και της ετοιμασίας των προϋπολογισμών του κράτους, με τον κ.Ευαγγελίδη να ξεκαθαρίζει ότι αναμένει θετική ανταπόκριση από το αρμόδιο υπουργείο. Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών έδειξε να δείχνει ιδιαίτερη σημασία στο αίτημα για αναβάθμιση της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, αφήνοντας να νοηθεί ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί.

Και τούτο, επειδή ο Α. Βαφεάδης ξεκαθάρισε ότι ενόψει των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που προγραμματίζονται στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, το υπό αναφορά οδικό έργο θεωρείται απολύτως απαραίτητο. «Συμφωνώ με τον Δήμαρχο Αραδίππου ότι έχουν καθυστερήσει κάποια έργα, γι’ αυτό και θα πρέπει να μπουν σαν προτεραιότητες και να υλοποιηθούν, ώστε να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τις ανάγκες της Αραδίππου, αλλά και τις ανάγκες της Λάρνακας και κυρίως των μεγάλων έργων που εξαγγέλθηκαν στη Λάρνακα», σημείωσε ο Αλέξης Βαφεάδης.

Send this to a friend