Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Αραδίππου υιοθετεί την πλατφόρμα «Ablebook» για ΑμεΑ
Η Αραδίππου υιοθετεί την πλατφόρμα «Ablebook» για ΑμεΑ

Η Αραδίππου υιοθετεί την πλατφόρμα «Ablebook» για ΑμεΑ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο, για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες υιοθετεί ο Δήμος Αραδίππου, ο οποίος προχωρεί σε συνεργασία, με την πλατφόρμα «Ablebook», με στόχο τη δημιουργία μιας προσβάσιμης και ασφαλούς πόλης για όλους.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο δημοτικός γραμματέας Ματθαίος Αλαμπρίτης, συναντήθηκαν με τον διευθυντή και ιδρυτή της «Ablebook», Ανδρέα Βασιλείου, ο οποίος τους παρουσίασε την ιδέα και τις δυνατότητες της πλατφόρμας, καθώς και το όραμα για επέκτασή της σε όλη την Κύπρο.

 

Το «Ablebook» είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για άτομα με αναπηρίες στην Κύπρο, την οποία εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της μέσα από τα προσωπικά βιώματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ως άτομο μ’ εκ γενετής αναπηρία.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, πρόκειται για μια εφαρμογή που παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες γύρω από την προσβασιμότητα των ΑμεΑ μέσα στ’ αστικά κέντρα και τις κοινότητες της Κύπρου.

Μέσα από το «Ablebook app», οι χρήστες μπορούν να δουν έναν διαδραστικό χάρτη, που τους επιτρέπει να επιλέξουν την τοποθεσία που θέλουν να κατευθυνθούν, τις κατηγορίες τοποθεσιών και τις διευκολύνσεις που επιθυμούν να έχουν. καθώς και να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες διευκολύνσεις προσβασιμότητας σε κάθε τοποθεσία μέσω διαθέσιμου φωτογραφικού υλικού.

Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάποιο χώρο, με άμεση επικοινωνία με τη διαχείριση της πλατφόρμας.

Στην εφαρμογή υπάρχουν πέραν των 1000 τοποθεσιών μαζί με τις παρεχόμενες διευκολύνσεις τους προς τα ΑμεΑ, ως επίσης και όλοι οι δημόσιοι χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ στην Κύπρο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της εν λόγω εφαρμογής είναι η «Ablecard», μια κάρτα μέλους αποκλειστικά για άτομα με αναπηρίες, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα στην εφαρμογή παρέχουν επιπλέον προνόμια, όπως για παράδειγμα εκπτώσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει και το «Kids section», μια ενότητα που παρέχει πληροφορίες για προσβάσιμους χώρους, όπου τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε πάρκα, γυμναστήρια, ακαδημίες αθλητισμού, μονοπάτια της φύσης κ.α.

Τελευταίο χαρακτηριστικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το «Ablebook Portal», μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις και οι δημοτικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να χειρίζονται τις τοποθεσίες τους στην εφαρμογή, ν’ αλλάζουν το περιεχόμενο, τις ώρες λειτουργίας και φωτογραφίες.

Ο Ε. Ευαγγελίδης εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου Αραδίππου να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. «Κάθε εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι ευπρόσδεκτο στο δήμο μας.

Οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και ως εκ τούτου η Αραδίππου δεν θα μπορούσε ν’ απέχει. Οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία πρέπει ν’ αξιοποιηθούν για την ισότιμη πρόσβαση για όλους», επισήμανε.

 

 

 

Send this to a friend