Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωνάζουν (ξανά) οι Αραδιππιώτες για το ασφαλτικό στην Κόσιη
Φωνάζουν (ξανά) οι Αραδιππιώτες για το ασφαλτικό στην Κόσιη

Φωνάζουν (ξανά) οι Αραδιππιώτες για το ασφαλτικό στην Κόσιη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αναστάτωση επικρατεί στην Αραδίππου για την πρόθεση κατασκευής μονάδας παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Κόσιης. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να συνέλθει το δημοτικό συμβούλιο για να εξετάσει μέτρα αντίδρασης.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, σημειώνοντας ότι δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση του δήμου.

 

Ανέφερε ότι η Αραδίππου θ’ αντιδράσει έντονα, καθότι είναι εναντίον της κατασκευής ασφαλτικού εργοστασίου στην Κόσιη, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιοχή λόγω και της παρουσίας του ΧΥΤΥ.

Περαιτέρω, ο κ.Ευαγγελίδης έκανε λόγο για διαχρονικές και σπασμωδικές κινήσεις από το κράτος, το οποίο θα πρέπει, όπως ανέφερε, να διαβουλευτεί προηγουμένως με τους επηρεαζόμενους δήμους και κοινότητες προτού πάρει τελεσίδικες αποφάσεις. «Θα ήταν ορθό στην κάθε επαρχία να γίνει σύσκεψη με τις επηρεαζόμενες τοπικές αρχές, ώστε να εξευρεθούν οι κατάλληλες τοποθεσίες που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοια εργοστάσια, χωρίς να επηρεάζονται οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Αραδίππου, αναφέροντας πως στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος αναρτήθηκε μελέτη επιπτώσεων για το περιβάλλον, η οποία θα βρίσκεται στο στάδιο της ανοικτής διαβούλευσης μέχρι τις 2 ερχόμενου Ιουλίου.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε τον Δήμαρχο Αραδίππου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου για ν’ αντιδράσουμε στη δημιουργία του ασφαλτικού εργοστασίου και να στείλουμε, στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης, τις απόψεις του Δήμου Αραδίππου για το θέμα», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι δήμοι και κοινότητες της Λάρνακας είχαν αντιδράσει δυναμικά αρχές του 2021, όταν αρχικά είχε ανακοινωθεί η πρόθεση για δημιουργία ασφαλτικού στην Κόσιη.

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Αραδίππου εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμβάλει στην επανασύσταση του μετώπου αγώνα που είχε γίνει τότε, προκειμένου να συντονίσει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλτικού. «Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας», καταλήγει το ΑΚΕΛ Αραδίππου.

 

 

Send this to a friend