Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πρόγραμμα ERASMUS+ από την «Youth Dynamics» στα Περβόλια Λάρνακας
Πρόγραμμα ERASMUS+ από την «Youth Dynamics» στα Περβόλια Λάρνακας

Πρόγραμμα ERASMUS+ από την «Youth Dynamics» στα Περβόλια Λάρνακας

 

 

Με στόχο της προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών, η οργάνωση «Youth Dynamics», θα φιλοξενήσει στα Περβόλια, μεταξύ 17-24 Ιουνίου ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ως τίτλο «Youth 4 Peace» (Νέοι για την Ειρήνη) και σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 45 νέοι από 6 Ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.

 

Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες, θα ενθαρρυνθεί το πνεύμα δημιουργικότητας τους, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, όπως σημειώνεται.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι ο διαπολιτιστικός διάλογος μεταξύ των νέων, η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

Send this to a friend