Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Πέταξαν» άλλες 70 χιλιάδες ευρώ στη Λάρνακα, για την «εγχείρηση» της θυγατέρας 79χρονης
«Πέταξαν» άλλες 70 χιλιάδες ευρώ στη Λάρνακα, για την «εγχείρηση» της θυγατέρας 79χρονης

«Πέταξαν» άλλες 70 χιλιάδες ευρώ στη Λάρνακα, για την «εγχείρηση» της θυγατέρας 79χρονης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οι ψευτογιατροί «χτύπησαν» ξανά στη Λάρνακα, αποσπώντας από ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ. Με την ίδια τακτική, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε 79χρονη και προσποιούμενος τον γιατρό, της ανέφερε ότι η κόρη της χρειαζόταν επειγόντως εγχείρηση και πως για την επέμβαση απαιτείτο το χρηματικό ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία εν τέλει η γυναίκα παρέδωσε, αφού πείσθηκε ότι η ζωή της θυγατέρας της κινδύνευε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής (11/6) λήφθηκε καταγγελία από γυναίκα, από τη Λάρνακα, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός. Το πρόσωπο αυτό, το οποίο προφανώς και γνώριζε ότι η ηλικιωμένη έκρυβε στο σπίτι της μεγάλο χρηματικό ποσό, της ανέφερε ότι η κόρη της ήταν σοβαρά τραυματισμένη κι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση που κόστιζε 70 χιλιάδες.

 

Περαιτέρω, ο άγνωστος άνδρας της είπε ότι θα έπρεπε να μεταφέρει το ποσό αυτό σε συγκεκριμένο σημείο, όπου διευθετήθηκε συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων. Φανερά αναστατωμένη η 79χρονη μετέβη στο σημείο όπου της είχε υποδειχθεί, στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, όπου συνάντησε μια άγνωστή της γυναίκα, η οποία παρέλαβε τα χρήματα.

Όταν αργότερα διαπιστώθηκε ότι η ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης, αφού η θυγατέρα της έχαιρε άκρας υγείας, έγινε η σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας. Η παραπονούμενη έδωσε περιγραφή της άγνωστης γυναίκας που παρέλαβε τα χρήματα στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της άρχισε εξετάσεις στην περιοχή, μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, προκειμένου να εξασφαλίσει μαρτυρία που θα είναι βοηθητική ως προς τον εντοπισμό της συγκεκριμένης γυναίκας.

Σωρεία καταγγελιών

——————————-

Δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένες γυναίκες ξεγελιούνται από τα τηλεφωνήματα «ψευτογιατρών» και πείθονται ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα είναι σοβαρά τραυματισμένα και χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, πέφτοντας ουσιαστικά στην παγίδα που τους στήνουν οι επιτήδειοι, οι οποίοι ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει, δήθεν, η εγχείρηση.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν στην Αστυνομία Λάρνακας περίπου 30 καταγγελίες για παρόμοιας φύσης υποθέσεις, ενώ πιστεύεται πως υπάρχουν κι άλλες παραπονούμενες γυναίκες, οι οποίες προτίμησαν να μην ενημερώσουν τις αρχές. Σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες κατάφεραν ν’ αποσπάσουν 27 χιλιάδες ευρώ από 87χρονη γυναίκα, ενώ από 86χρονη απέσπασαν εφτά χιλιάδες. Όλα τα θύματα ζουν στο κέντρο της Λάρνακας κι έχουν σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι τους.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι οι δράστες έχουν στην κατοχή τους παλιά αρχεία με αριθμούς σταθερών τηλεφώνων και προτού τηλεφωνήσουν φροντίζουν να ενημερωθούν για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους (ονόματα παιδιών κτλ).

Η Αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για πολυμελές κύκλωμα απατεώνων που έχει εγκατασταθεί στη Λάρνακα, γι’ αυτό και απευθύνει, εκ νέου, έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να ενημερώνει αμέσως τις αρχές όταν λαμβάνει τέτοιου είδους τηλεφωνήματα από αγνώστους που αφορούν πιθανό τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων.

Παρά τις εξετάσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, εντούτοις δεν έγινε ακόμα κατορθωτό να εξαρθρωθεί η σπείρα που κρύβεται πίσω από αυτά τα τηλεφωνήματα.

 

 

Send this to a friend