Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία ήταν τα έντονα συναισθήματα που βίωσαν, όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο, «Να με καρτεράς», στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Ήταν μια παράσταση – σταθμός, αφιερωμένη στην μουσική και ποιητική διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη, δύο σπουδαίους δημιουργούς, που χάραξαν και μας παρέδωσαν ένα κόσμο δικό τους γεμάτο ιστορίες, εικόνες και χρώματα, μέσα από τους δρόμους της ποίησης και της μελωδίας τους.

Τα εισιτήρια της παράστασης είχαν εξαντληθεί από καιρό και το κοινό γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, προκειμένου να απολαύσουν το ξεχωριστό θέαμα που είχαν ετοιμάσει οι συντελεστές της παράστασης.

 

 

Συνολικά 16 τραγούδια από την πλούσια διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Η βραδιά ολοκληρώθηκε, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, με τους δύο δημιουργούς να παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αραδίππου και, στη συνέχεια, να ξεσηκώνουν το κοινό, ερμηνεύοντας τραγούδια τους, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης.

Η Δημοτική Χορωδία Αραδίππου, με μαέστρο τον Δρ. Μιχάλη Παγώνη, Σολίστ τους Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρη Καραντώνη, Δημήτρη Μεσημέρη, Άντρεα Νεοκλέους και τη μικρή Κυριακή Παγώνη, ερμήνευσαν μοναδικά τα τραγούδια, ενώ συνοδεύονταν επί σκηνής από 5μελή ορχήστρα. Την εισαγωγή στο βιολί έκανε ο Ειρηναίος Κουρσάρης.

Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ο Κώστας Καντζιλιέρης, τις Χορογραφίες και την Καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε η Μαρία Καραπίττα, ενώ επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας ήταν η Μαρία Πάτσαλου.

 

Δύο σημαντικά έργα, που με την υλοποίησή τους θα εκσυγχρονίσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του αστικού κέντρου της Λάρνακας, παρουσιάζονται επίσημα στους δημότες από τον δήμο της πόλης σ’ ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Ζουχουρί.

Πρόκειται για την Β΄ φάση των έργων ανάπλασης δρόμων για διευκόλυνση ΑμεΑ και την ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής και των γύρω δρόμων. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτικής Συνοχής ΘΑΛΕΙΑ 2021-2017, με την συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Η Β’ φάση ανάπλασης περιλαμβάνει την πλήρη πλακόστρωση των εμπορικών οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως καθώς και όλων των κάθετων δρόμων που συνδέουν το εμπορικό κέντρο με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Το έργο αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμοι για άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικά καροτσάκια.

Η Α΄ φάση ολοκληρώθηκε τέλη του 2021. Πέραν των πλακοστρώσεων, δημιουργήθηκαν νέοι καθιστικοί χώροι, λεκάνες δέντρων, παρτέρια και ανθώνες, ενώ τοποθετήθηκε και νέος αστικός εξοπλισμός. Η δαπάνη για την Α΄ φάση ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Send this to a friend