Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Αθηένου στην τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In Neet»
Ο Δήμαρχος Αθηένου στην τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «In Neet»

Ο Δήμαρχος Αθηένου στην τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In Neet»

Ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, αναχωρεί τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, επικεφαλής τετραμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου, για την Ισπανία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In Neet».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Santa Pola. Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση του συγκεκριμένου προγράμματος που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη για τους πολίτες – Europe for citizens», στο οποίο ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, και στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Αλίμου της Ελλάδας.

Προστίθεται ότι «το πρόγραμμα εστιάζει στους νέους που είναι εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και εξάσκησης και που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εκτός του Δήμου Αλίμου Ελλάδας και του Δήμου Αθηένου, μετέχουν στο πρόγραμμα ως εταίροι οι Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Sdruzhenie Yuni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας».

Κατά τη συνάντηση θα «γίνουν παρουσιάσεις καλών πρακτικών με νεαρά άτομα στη Santa Pola για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ευκαιριών στην αγορά εργασίας, επισκέψεις σε επιτυχημένα κέντρα εκπαίδευσης νεαρών επιχειρηματιών, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης για διάφορες προκλήσεις νεαρών επιχειρηματιών, επισκέψεις σε διάφορα έργα της πόλης και συζήτηση μεταξύ των εταίρων για το μέλλον του δικτύου».

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Send this to a friend