Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των φοιτητών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου
Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των φοιτητών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των φοιτητών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εξετάσεις των φοιτητών της Ακαδημίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (Σ.Ο.Ν.Κ.), όπου τα νεαρά ταλέντα που εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα αριστείας, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της σκληρής τους δουλειάς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σ.Ο.Ν.Κ., στην επιτροπή των επιθεωρήσεων συμμετείχαν ο επίτιμος σολίστ της Σ.Ο.Ν.Κ. βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και ο μαέστρος András Deák, οι οποίοι με τη δική τους εμπειρία εμπλούτισαν την ανατροφοδότηση προς τους υποτρόφους της Ακαδημίας. Τους δύο μουσικούς καλωσόρισε στην επιτροπή ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, Δρ Γιώργος Κουντούρης.

Σημειώνεται ότι στην Ακαδημίας της Σ.Ο.Ν.Κ. εντάσσονται επιλεγμένοι υποψήφιοι οι οποίοι βρίσκονται σε κατάλληλη ηλικία για ξεκινήσουν (ή να αναπτύξουν περαιτέρω) τη μάθησή τους σε κάποιο όργανο. Μετά από προκαταρκτικές συνεντεύξεις, αποκτούν υποτροφία στην Ακαδημία Σ.Ο.Ν.Κ. και διδάσκονται από έμπειρους και υψηλά καταρτισμένους εκπαιδευτές.

 

 

Οι δραστηριότητες της Ακαδημίας ΣΟΝΚ, έχουν ως στόχο να καταρτίσουν τους νεαρούς μουσικούς μέσω μίας πολύπλευρης εκπαίδευσης και να τους προετοιμάσουν για τις ανώτερες σπουδές. Ως εκ τούτου, όλοι οι μουσικοί περνούν από διάφορα είδη εκπαίδευσης όπως ατομικές παραστάσεις, συμμετοχή σε σύνολα δωματίου, συμμετοχή και εμπλοκή με την ορχήστρα.

Send this to a friend