Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ο τέως Κιτίου δεν διασύρει μόνο τον εαυτό του-Να απαντήσει η Ιερά Σύνοδος»
«Ο τέως Κιτίου δεν διασύρει μόνο τον εαυτό του-Να απαντήσει η Ιερά Σύνοδος»

«Ο τέως Κιτίου δεν διασύρει μόνο τον εαυτό του-Να απαντήσει η Ιερά Σύνοδος»

Την καταδίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λαρνακας, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Αρχικά ανέφερε ότι μόλις χθες δέχθηκε δύο μηνύματα για καταγγελίες που ακόμη δεν έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος Ιεράρχης προέρχεται από τη σχολή των Δεσποτάδων. Εκείνη τη σχολή που νόμιζαν ότι έχουν τέτοια εξουσία στα χέρια τους που ότι και να έκαναν, κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί τους».

Συμπλήρωσε ότι «στην Κύπρο η Εκκλησία στηρίζεται – εδράζεται σε εξουσιαστικές δομές και νιώθουν ότι στα χέρια τους έχουν μεγάλη εξουσία. Όταν και το πάθος βγαίνει προς τα έξω καταλήγουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Μπράβο στη γυναίκα που έφτασε μέχρι το δικαστήριο μετά από τόσα χρόνια».

Τόνισε ότι μέχρι τώρα ακούγαμε μόνο φήμες. «Προηγουμένως έγινε μια δίκη που αθωώθηκε με την κοπέλα να διαμαρτύρεται ακόμη και να υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την έκβαση της δίκης».

Επεσήμανε ότι «ο τέως Κιτίου δεν διασύρει μόνο τον εαυτό του αλλά και το σχήμα που φορεί. Είναι καιρός η Ιερά Σύνοδος να απαντήσει. Μπορεί να είναι τέως Μητροπολίτης αλλά έχει τον τρίτο βαθμό ιεροσύνης».

Υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν έχει άλλη επιλογή και είναι μονόδρομος η καθαίρεση του συγκεκριμένου Μητροπολίτη. Σημείωσε ότι η Ιερά Σύνοδος μπορεί να τον θέσει σε αργία και έτσι δεν θα μπορεί να ιερουργήσει. «Προχθές ιερουργούσε στον Άγιο Λάζαρο», είπε.

Εξήγησε ότι στο παρελθόν υπήρξαν άλλα περιστατικά πιο ήπιας μορφής και αντιμετωπίστηκαν με πολύ πιο σκληρό τρόπο. «Υπάρχει η περίπτωση το ιεροδιακόνου Στυλιανού», ανέφερε.

Ο κ. Κυριακού επεσήμανε ότι αυτοί οι άνθρωποι νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να μπορεί κανείς να τους κρίνει. «Έλεγαν, θα τα βάλεις με την Εκκλησία, θα τα βάλεις με τον Δεσπότη σου; Είναι αμαρτία». Πρόσθεσε ότι ο κόσμος φοβόταν.

Ακόμη, είπε ότι κάποιοι ανακάλυψαν τον όρο Ιεροκατήγορος. «Θεωρούν ότι αν κατηγορήσεις κάποιον Ιερέα είναι αμαρτία. Αν είναι δυνατόν. Να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να μην μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να διεκδικήσεις το δίκαιο σου».

Επιπλέον, είπε ότι τα μηνύματα που δέχεται αναφέρουν ακραίες καταστάσεις. «Στη Λάρνακα υπήρχαν φήμες όμως αν δεν καταλήξουν σε δικαστική καταδίκη, τότε παραμένουν ως φήμες».

Τέλος, είπε ότι είναι προς το καλό της Εκκλησίας γιατί κάποια πράγματα και κάποια καρκινώματα πρέπει να καθαρίσουν.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend