Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” σιγά σιγά ολοκληρώνεται
Η Ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” σιγά σιγά ολοκληρώνεται

Η Ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” σιγά σιγά ολοκληρώνεται

 

 

Στην περιοχή του Τσιακκιλερού στη Λάρνακα, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, ανεγείρεται το μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Ανάσταση, το ιερό παρεκκλήσιο “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις”. 

Το παρεκκλήσιο ανεγείρεται κατόπιν “τάματος”, που έγινε από τους δωρητές/ανάδοχους, πριν από έξι χρόνια, παραμονές της εορτής του Πάσχα.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ανέγερσης του, υπολογίζεται σύντομα, αφού αναμένεται η τοποθέτηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου στο εσωτερικό, όπως και των χειροποίητων εικόνων, της Αγίας Τράπεζας κ.α.

 

Στον εξωτερικό χώρο, όπου έχει δημιουργηθεί βεράντα, θα τοποθετηθεί φωτισμός, παγκάκια και θα γίνει τοπιοτέχνηση περιμετρικά.

Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται πολύ εύκολα. Από το κυκλικό κόμβο παρά το γήπεδο Αμμόχωστος, κατευθυνόμενος προς Αραδίππου μέσω της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, η πρώτη πάροδος δεξιά, οδός Κάτω Βαρωσίων, οδηγεί στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι.

Η κατάθεση του θεμελίου λίθου, έγινε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Μαϊου του 2022.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, χάρη στις ρυθμίσεις που έγιναν και την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων, στο παρεκκλήσιο θα τελούνται μικρές ακολουθίες, μυστήρια γάμου και βάπτισης.

Στόχος των δωρητών/αναδόχων, είναι όπως ο χώρος καταστεί σημείο όπου οι πιστοί θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα, για προσευχή…, πνευματική… ηρεμία και ανάταση… ψυχής.

Send this to a friend