Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πυρκαγιές σε υποστατικά και οχήματα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική
Πυρκαγιές σε υποστατικά και οχήματα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική

Πυρκαγιές σε υποστατικά και οχήματα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική

 

 

Σε πυρκαγιές σε υποστατικά και οχήματα κλήθηκε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις, από τις 06:00 της 25ης Απριλίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 26ης Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η ώρα 13:31 της Τρίτης, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην κοινότητα Ακακίου της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λακατάμιας και Υπαίθρου Περιστερώνας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:28.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, ο χώρος της κουζίνας με οικιακό εξοπλισμό, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από καντήλι το οποίο βρισκόταν αναμμένο στον πάγκο της κουζίνας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ώρα 20:43 της Τρίτης, λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την έξοδο Αγίου Σάββα. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Όχημα το οποίο παρέκκλινε της πορείας του και αφού προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανετράπη στην άκρη του δρόμου. Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος, αποπαγιδεύτηκε με βοήθεια από το πλήρωμα ασθενοφόρου το οποίο βρισκόταν στο μέρος και μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Επίσης, η ώρα 22:48 ψες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην αίθουσα του καθηγητικού συλλόγου του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού στον Στρόβολο στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 23:25.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η αίθουσα, καθώς και το περιεχόμενό της, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Η σκηνή φυλάσσεται από το ΤΑΕ Λευκωσίας μέχρι τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Τέλος η ώρα 23:35, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε αυλή οικίας στην κοινότητα Ανάγια της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 23:54.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα υπέστη ζημιά στην αριστερή πλευρά στο μπροστινό μέρος του και είχε κατασβεστεί από τον ιδιοκτήτη του πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σκηνή φυλάσσεται από την Αστυνομία μέχρι τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Send this to a friend