Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο πάρκινγκ απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας (φώτο)
Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο πάρκινγκ απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας (φώτο)

Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο πάρκινγκ απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου δημοτικού χώρου στάθμευσης, απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, στο σημείο όπου για δεκαετίες βρισκόντουσαν οι τσίγκινες παράγκες, που φιλοξενούσαν από το 1975 πρόσφυγες επαγγελματίες.

Τα έργα εκτελούνται από την εργοληπτική εταιρεία «Κυπρής και Γεράνης», η οποία κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2024, καθότι η διάρκεια των κατασκευαστικών έργων υπολογίζεται περίπου στους οκτώ μήνες.

 

Το συμβόλαια με τον επιτυχόντα προσφοροδότη υπεγράφησαν τον περασμένο Μάρτιο και ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας πέραν των 90 αυτοκινήτων, σε μία νευραλγική τοποθεσία, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, πλησίον του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Με τη λειτουργία του, οι δημότες θα έχουν μια ποιοτική επιλογή δημόσιας στάθμευσης, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για στάθμευση και που μελλοντικά αυτές οι ανάγκες θ’ αυξηθούν περισσότερο με την επικείμενη ανάπλαση κι ενοποίηση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής και την μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Το παλιό νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόνο μέτρων από τον χώρο όπου θα γίνει το νέο πάρκινγκ. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο νέος χώρος στάθμευσης θα είναι διανθισμένος με πράσινο, κάτι που θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άσχημη εικόνα που αντίκριζαν οι πολίτες μέχρι πρότινος εξαιτίας της παρουσίας των τσίγκινων παραγκών.

Η κατεδάφιση των παλιών παραπηγμάτων έγινε κατορθωτή έπειτα από συμφωνία με τους κατόχους τους, μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για αποκατάσταση της αισθητικής και πολεοδομικής τάξης στην γύρω περιοχή και ταυτόχρονα για αξιοποίηση ενός κεντρικού τεμαχίου για δημόσιο όφελος.

 

Send this to a friend