Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εφιάλτης για οικογένεια γνωστού επιχειρηματία στη Λάρνακα
Εφιάλτης για οικογένεια γνωστού επιχειρηματία στη Λάρνακα

Εφιάλτης για οικογένεια γνωστού επιχειρηματία στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τρομακτικές στιγμές, που μόνο σε ταινίες θρίλερ παρακολουθούμε, έζησε χθες τα ξημερώματα. ανδρόγυνο ηλικιωμένων και η θυγατέρα τους στη Λάρνακα, όταν μπούκαραν εντός της οικίας τους. πέντε κουκουλοφόροι ληστές και υπό την απειλή λοστών άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, οι οποίοι διέρρηξαν την διώροφη κατοικία γνωστού επιχειρηματία κι έκλεψαν απ’ αυτήν χρηματικό ποσό και δακτυλίδια, συνολικής αξίας πέραν των 26 χιλιάδων ευρώ.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη συνέβη γύρω στις 4.30 το πρωί. Εκείνη την ώρα ο 71χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας κοιμόταν με την σύζυγό του, ενώ σε άλλο δωμάτιο κοιμόταν η θυγατέρα τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες πέτυχαν είσοδο στο σπίτι παραβιάζοντας την εξωτερική αλουμινένια πόρτα.

Ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του ξύπνησαν από το γαύγισμα του μικρού τους σκύλου και από τους θορύβους που ακούγονταν εντός της οικίας κι έντρομοι αντίκρισαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κρατούσαν λοστούς.

Προφανώς οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά ότι εντός της συγκεκριμένης κατοικίας υπήρχε χρηματοκιβώτιο όπου φυλάγονταν μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο 71χρονος προσπάθησε αρχικά να τους απωθήσει, αλλά οι δράστες τον έσπρωξαν κι έπεσε στο πάτωμα. Ακολούθως οι διαρρήκτες, οι οποίοι κρατούσαν επίσης σακούλια και σύρματα προφανώς για να δέσουν τους παραπονούμενους, έκαναν ανάστατα τα δωμάτια του σπιτιού ψάχνοντας για χρήματα.

Το ευτύχημα ήταν ότι τα εγγόνια του ανδρογύνου απουσίαζαν από το σπίτι. Αρχικά οι δράστες έκλεψαν ποσό 5.500 ευρώ που ήταν εκτός χρηματοκιβωτίου, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν από την σύζυγο του ιδιοκτήτη ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρισκόταν σε εμφανές σημείο, στο σαλόνι της οικίας. Υ

πό το καθεστώς φόβου, η γυναίκα αναγκάστηκε ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο οι δράστες έκλεψαν περίπου 16 χιλιάδες ευρώ καθώς και χρυσά δακτυλίδια που ήταν φυλαγμένα εκεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Χάρη Χατζηγιασεμή, η συνολική αξία των μετρητών και των χρυσαφικών που κλάπησαν από το σπίτι του επιχειρηματία ανέρχεται στις 26.650 ευρώ. Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και συνεννοούνταν με ασυρμάτους. Πιθανόν να υπήρχε κι έκτο πρόσωπο, το οποίο τους ανέμενε έξω από το σπίτι. Όπως διαφάνηκε, έδρασαν βάσει ενός πολύ καλά οργανωμένου σχεδίου.

Οι παραπονούμενοι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, κάλεσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας πήγαν επί τόπου και άρχισαν τις δακτυλοσκοπικές εξετάσεις, ενώ έψαξαν και για τεκμήρια που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες.

Η Αστυνομία προσπαθεί μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της γύρω περιοχής να εξακριβώσει τις κινήσεις και την πορεία που ακολούθησαν οι ληστές. Στο σπίτι όπου έγινε η θρασύτατη ληστεία, το οποίο βρίσκεται πλησίον του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος», υπήρχε συναγερμός, αλλά άγνωστο γιατί ήχησε καθυστερημένα (γεγονός παράδοξο το οποίο εξετάζει η Αστυνομία), όταν οι δράστες έριξαν νερό στα σύρματα και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα.

Αφού ήχησε ο συναγερμός, οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή κι εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι, αφού προηγουμένως πρόλαβαν να κλέψουν ότι πολύτιμο βρήκαν.

 

 

Send this to a friend