Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία Λάρνακας, μετρά 4 δημιουργικά χρόνια, στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Λάρνακα, Γαλάζια Πόλη»
Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία Λάρνακας, μετρά 4 δημιουργικά χρόνια, στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Λάρνακα, Γαλάζια Πόλη»

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία Λάρνακας, μετρά 4 δημιουργικά χρόνια, στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Λάρνακα, Γαλάζια Πόλη»

 

 

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute – CMMI) μετρά ήδη 4 χρόνια ζωής. 4 δημιουργικά χρόνια λειτουργίας γεμάτα ενέργειες και δράσεις, οι οποίες εμπίπτουν πλήρως στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Λάρνακα, Γαλάζια Πόλη».

  • Η ίδρυση του CMMI αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του νυν Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ξεκίνησε από το μηδέν αλλά κέρδισε από την αρχή την εμπιστοσύνη μεγάλων εταίρων από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό που εκτίμησαν την διαθεματικότητα της έρευνας που διεξάγει και το πνεύμα νεοφυούς επιχείρησης με το οποίο λειτουργεί ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της βιομηχανίας και της κοινωνίας.
  • Έχει εδραιωθεί και δικτυωθεί, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας αναπτύξει στενές συνεργασίες και συνέργειες με επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια, τον δημόσιο τομέα.
  • Κατατάσσεται στα 20 πιο καινοτόμα Ιδρύματα του κόσμου ανάμεσα σε κολοσσούς με τεράστιες δυναμικές από τον ανεξάρτητο οργανισμό Thetius, που αποδεικνύει την επιτυχία του Ινστιτούτου.
  • Σήμερα εργοδοτεί 41 νέους επιστήμονες και σε βάθος χρόνου προβλέπεται ότι θα εργοδοτήσει 80.
  • Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ενέργειες για να αποτελέσει την βάση της ίδρυση της νέας Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στοχεύοντας στην λειτουργία της το συντομότερο δυνατό.
  • Το Ινστιτούτο έτυχε δυο επιτύχεις αξιολογήσεις για το την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με την λειτουργιά του.
  • Τα νέα υπερσύγχρονα κτίρια του θα βρίσκονται στην περιοχή Μακένζι.

Ο Δήμος Λάρνακας συγχαίρει το προσωπικό του CMMI για αυτά τα 4 δημιουργικά χρόνια και είναι περήφανος που έχει αυτό το κέντρο αριστείας στην Λάρνακα. Η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον με σκοπό την επίτευξη των κοινών στόχων.

Send this to a friend