Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάνω από 40 καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων σε νοσοκομεία τον Ιανουάριο
Πάνω από 40 καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων σε νοσοκομεία τον Ιανουάριο

Πάνω από 40 καταγγελίες για κακοποίηση ηλικιωμένων σε νοσοκομεία τον Ιανουάριο

Σωρεία καταγγελιών για κακομεταχείριση ηλικιωμένων φθάνουν στο Παρατηρητήριο Τρίτης ηλικίας. Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου μόνο για τον Ιανουάριο δέχθηκαν 44 καταγγελίες. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που νοσηλευόταν γυμνή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για την οποία διατάχθηκε έρευνα, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Δήμος Αντωνίου, είπε ότι η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο τον παγκοσμίου φήμης γηρίατρο Μάριο Κυριαζή, δεν αποκαλύπτει τα προσωπικά στοιχεία της ασθενούς και έγινε μετά από ενημέρωση της οικογένειας της ασθενούς.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Αντωνίου τόνισε ότι στόχος δεν είναι να επιβληθούν τιμωρίες αλλά να διορθωθεί η κατάσταση.

Παράλληλα υπέδειξε την ανάγκη εκπαίδευσης του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, σε ανθρωποκεντρικά μοντέλα φροντίδας.

Πηγή: riknews.com

Send this to a friend