Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε πιλοτική βάση στην Αθηένου
Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε πιλοτική βάση στην Αθηένου

Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε πιλοτική βάση στην Αθηένου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δοκιμαστική βάση ξεκινά η επάνδρωση με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του Κέντρου Υγείας Αθηένου. Ένα διαχρονικό αίτημα του ακριτικού δήμου της επαρχίας Λάρνακας φαίνεται πως επιτέλους παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, παρόλο που πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση που θα υπάρξει από το κοινό.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρει ότι έπειτα από έντονες παραστάσεις προς την Κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα συγκάλεσε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ και γιατροί.

 

 

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η άμεση αποστολή, σε δοκιμαστική βάση, διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Αθηένου. Εφόσον η προσπάθεια αγκαλιασθεί από τους κατοίκους της Αθηένου και των γύρω περιοχών, τότε θα αποσταλούν και άλλες ειδικότητες.Παράλληλα, στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου. Αποφασίσθηκε όπως διερευνηθεί άμεσα από την πλευρά του ΟΚΥΠΥ και αν δικαιολογείται το αίτημα, να προωθηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δήμος Αθηένου ενημερώθηκε επίσημα ότι από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, από τις 9.30π.μ.έως τις 1μ.μ., στο τοπικό κέντρο υγείας θα αρχίσουν να εξετάζουν ασθενείς σε σταθερή βάση δύο κυβερνητικοί γιατροί ειδικοτήτων, η δερματολόγος Άννα Σπανού και η παιδίατρος Γιαννούλα Νεοφύτου.

Ο Δήμος Αθηένου καλεί το κοινό που έχει ανάγκη από αυτές τις ειδικότητες να επισκεφθεί τους γιατρούς στο κέντρο υγείας, στηρίζοντας την προσπάθεια για κάθοδο και άλλων ειδικοτήτων γιατρών μελλοντικά. Ο Δήμαρχος Αθηένου Κ. Καρεκλάς ευχαριστεί δημόσια τον Υπουργό Υγείας για την ικανοποίηση του πιο πάνω αιτήματος.

Send this to a friend